В резултат на валежи през почивните дни се очакват краткотрайни

...
В резултат на валежи през почивните дни се очакват краткотрайни
Коментари Харесай

Екоминистерството предупреждава: Очакват се повишения на речните нива

В резултат на превалявания през почивните дни се чакат краткотрайни покачвания на речните равнища , осведомят от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) на интернет страницата си. 

Днес се чака да има краткотрайни покачвания на речните равнища в Дунавски басейн . В неделя и в понеделник речните равнища ще се намаляват, като вследствие на оттичане през първия ден са вероятни незначителни покачвания в долните течения на главните реки, показват от екоминистерството.

Днес и в утринните часове на следващия ден ще има покачвания на речните равнища в целия Черноморски басейн . През деня на 12 и 13 март речните равнища ще се намаляват, като поради оттичане се чака покачвания в долните течения на главните реки, осведомят още от министерството. 

Днес и в утринните часове в неделя ще има покачвания на речните равнища във водосборите на планинските притоци на р. Марица, и в задачите водосбори на реките Тунджа и Арда .

Утре и понеделник речните равнища в Източнобеломорски басейн ще се намаляват. Заради оттичане, през първия ден ще има незначителни покачвания в междинните и долни течения на Тунджа и Марица, прецизират от ведомството. 

Прогнозата е и за краткотрайни покачвания на речните равнища в Западнобеломорски басейн за през днешния ден. На 12 и 13 март речните равнища ще се намаляват и още веднъж резултат на оттичане, през първия ден към момента са вероятни покачвания в долните течения на главните реки. Водните количества ще бъдат под праговете за внимание, акцентират от Министерство на околната среда и водите. 

От министерството напомнят, че Националният институт по метеорология и хидрология е издал предизвестие от първа степен (жълт код) в Северна България за мощен вятър с пориви до 20-22 m/s.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР