В резултат на употребата на лекарства с рецепта като Ozempic

...
В резултат на употребата на лекарства с рецепта като Ozempic
Коментари Харесай

Популярната употреба на лекарства за затлъстяване като Ozempic може да промени потребителските навици

В резултат на използването на медикаменти с рецепта като Ozempic и Wegovy за угнетяване на апетита, наклонност, която нарасна в известност през последната година, навиците за консумация на тези, които ги одобряват, се трансформират.

Сега задоволително хора одобряват медикаментите, за които огромните търговци на дребно на храни споделят, че към този момент са видели, че наклонността е отхапала от потреблението.

„ Определено виждаме лека смяна спрямо общото население, виждаме леко оттегляне в общата кошница “, сподели изпълнителният шеф на Walmart в Съединени американски щати Джон Фърнър пред Bloomberg този месец. „ Само по-малко единици, малко по-малко калории. “

Лекарства за намаляване Ozempic, Wegovy, свързани с тежки стомашни проблемиFDA актуализира етикета на Ozempic с евентуален непряк резултат на задръстване на червата, също обявено с Wegovy и Mounjaro. Лекарите изясняват по какъв начин работят Wegovy и Ozempic - 60 минути

Възможност за ребрандиране

Ако питателните желания се трансформират доста, фирмите могат да трансформират вариантите в менюто или даже да ребрандират, с цел да задоволят усетите на потребителите с течение на времето.

" Ако това щеше да се случи след две до три години, щеше да е по-трудно да се приспособяваме. Ако е над десетилетие, фирмите могат да трансформират продуктите, които оферират ", сподели анализаторът на Morgan Stanley Браян Харбър пред CBS MoneyWatch.

Привлекателността на заведенията за хранене се простира и отвън питателните артикули, които сервират.

„ Ресторантите не продават единствено храна. Те продават улеснение при положение на бързо хранене или обслужване в заведения за хранене с цялостно обслужване и този детайл не изчезва. Ето за какво това не е екзистенциал риск за тези концепции “, добави Харбър. „ Може да се наложи да измененията менюто с течение на времето. Това може да е по-сложна задача за компания, съобразена с съответен артикул, като верига за пица. “

Намалено търсене на здравни грижи?

< p> Ако повече хора стартират да се хранят по-здравословно, медикаментите за намаляване могат да доведат до понижаване на петното върху системата на опазването на здравето изключително.

„ Изглежда, че най-непосредственото влияние ще бъде върху храната, а също и върху опазването на здравето “, сподели Лихтенберг. „ Ако предизвиква загуба на тегло и възстановяване на здравето, последователно това може да понижи търсенето на здравни грижи и това също е допустима последица от това. “

Ozempic и други в процъфтяващия клас на по този начин наречените медикаменти агонисти на GLP-1 обаче са свързани със съществени странични резултати, в това число задръстване на червата.

Може да е плюс за фитнес зали, фитнес центрове

Повишено потребление на фитнес зали и фитнес центрове също може да възникне в тандем с приемането на медикаментите.

Анализаторите на Morgan Stanley Research откриха, че респондентите в изследване се упражняват повече, откакто стартират да одобряват медикаменти срещу затлъстяване. Процентът на респондентите, които споделят, че спортуват всяка седмица, се удвоява от 35% преди лекуването до 71% по-късно.

Харбър изяснява връзката сред медикаментите и упражненията, като споделя в изследователска записка, „... може би като пациентите губят тегло, те просто се усещат както физически по-способни, по този начин и по-психически стимулирани да спортуват повече, с цел да комбинират изгодите, които виждат от медикаментите за намаляване. "

При този сюжет веригите фитнес зали ще бъдат облагодетелствани, съгласно на неговия разбор.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР