В резултат на това нападение, на което е подложена Съдебната

...
В резултат на това нападение, на което е подложена Съдебната
Коментари Харесай

Гешев: Връщаме се към нива на престъпност от 90-те

„ В резултат на това нахлуване, на което е подложена Съдебната власт, се случват персоналните закани против магистрати. Това е всекидневие за Специализираната прокуратура. Времето е Рай за престъпността “. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев пред NOVA NEWS, разяснявайки опасността, която беше отправена против прокурора от Специализираната прокуратура Ангел Кънев.

Той сподели, че доста постоянно има личен напън, изключително против дами, поради техни съответни произнасяния.

„ Така наречената правосъдна промяна, която не е правосъдна промяна, интересува сред 4% и 7% от българските жители съгласно социологическите изследвания. Към оня миг смятах, че глух смисъл да се приказва, само че в актуалната от управлението на прокуратурата считаме, че достигнахме сериозна точка. Има действителна заплаха от засягане на върховенството на закона, правовата страна, правата на индивида – едни съществени стълбове на европейския ни дом. Има заплаха, в случай че рухне някой от тях, да пострадат всички български жители “, съобщи основният прокурор.

По думите му българските политици не се интересуват от правосъдна промяна, а под „ промяна ” схващат преодоляване на прокуратурата и лична промяна на основния прокурор.

Той сподели, че за разлика от Италия българската прокуратура не беше подкрепена от страната в битката с мафията, а в противен случай – беше атакувана.

„ В опита си да излъжем европейските си сътрудници, сме на път да да излъжем себе си. Превърнахме Механизма за съдействие и инспекция в един ненужен инструмент. Той сега не се ползва. Единствената бариера сред беззаконието и българските жители е правосъдната власт. Тя е доста съществено атакувана и има потребност от взаимоотношение с европейските институции. След като отпадна този ефикасен механизъм, ние се връщаме към равнища на престъпност от началото на 90-те и регресът е извънредно бърз ”, сподели Гешев.

Главният прокурор изиска да му се уточни  един човек от ръководещото болшинство, против който е осъществена наказателна отговорност, в отговор на обвиняванията, че профилираните структури са се трансформирали в „ политическа бухалка “.

„ Аз мога да посоча десетки от предходното държавно управление – ГЕРБ, Вътрешна македонска революционна организация, настоящ тогава министър. Ако се засяга бухалка за престъпността, то да, това беше задачата на структурите. Проблемът беше, че никой не вярваше, че те ще реализиран резултати ”, сподели Гешев.

Гешев сподели, че е политическо погрешно факсимиле изказванието за видеоразпита на Васил Божков.

„ Според българското законодателство обвинен не може да бъде разпитан по видеоконферетна връзка, преди да му се преяви персонално против автограф постановлението за привличане. Той може да бъде разпитан като очевидец, само че при положение, че има съответни спогодби с приемащата страна или на правилото на реципрочност. Имам откровено подозрение, че Божков ще бъде разпитан. Просто няма такава процедура от Обединените арабски емирства не по отношение на България, а по отношение на страни от Европейски Съюз и Съединени американски щати “, изясни Иван Гешев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР