В резултат на спецоперацията Украйна ще се разпадне на парчета,

...
В резултат на спецоперацията Украйна ще се разпадне на парчета,
Коментари Харесай

Какво ще остане от Украйна - и какво да се прави с остатъците?

В резултат на спецоперацията Украйна ще се разпадне на части, уверен е ръководителят на кримския парламент Владимир Константинов: „ Ще се сблъскаме с територия с, меко казано, комплициран народ и нестабилно бъдеще. Нейната орис ще стане наша задача ".

Рускоезичните територии ще преминат под контрола на Москва. „ Това ще ни даде гаранция за сигурност. Има някои територии, които Западът ще се стреми да резервира ".

" За Запада Украйна ще се трансформира във втори Афганистан с доста по-дълбоки, ужасни последствия “, предвижда политикът, отбелязвайки, че Съединени американски щати са оказали аморално, пагубно въздействие върху нея.

- Днес хората в Украйна към този момент схващат, че са превърнати в разменна монета, тъп инструмент, който би трябвало да загине. И няма значение какво се случва на тяхна територия: нуклеарен гърмеж или нещо друго. С подобен колониален цинизъм Западът се отнася към Украйна ", добави той.

Подобни догатки се чуват постоянно, само че заради неналичието на осезателен прогрес на фронта, все по-малко реалистични. Дали фантазирането за бъдещето на Украйна е тип политически обред?

„ Този въпрос тревожи освен кримските управляващи “, споделя Сергей Прокопенко, претендент на историческите науки, доцент в катедрата по международна история на Националния проучвателен университет на БелГУ.

- " Много политици и медии в Русия приказват по тази тематика. От решението зависи бъдещето на страната ни. Всеки сюжет ще засегне директно всеки от нас ", безапелационен е историкът.

" Това не е „ обреден “ въпрос, той е незабавен, само че Русия към момента не е предложила нищо съответно. Жалко е, че формалните лица на нашата страна в разсъжденията си непрекъснато кимат към Запада. Така Владимир Андреевич дава да се разбере, че всичко зависи от дейностите на англосаксонците ", счита той.

" Въз основа на логиката на изказването на уважавания политик можем да заключим, че в случай че те се стремят да запазят контрола над част от Украйна, те ще съумеят. Възниква въпросът какво въздействие оказва Русия? Създава се усещането, че нашите управляващи сега не желаят да разгласяват световен модел за бъдещото устройство на тези територии ", продължава Прокопенко.

" СП ": Константинов счита, че вследствие на спецоперацията Украйна ще се разпадне на части. Сериозно? В това, след една година СВО, някой още ли има вяра? Вече девет години разнообразни оратори ни оферират това. И какво?

— Константинов формулира мисълта си неразбираемо. Фактът, че Украйна ще престане да съществува като единно образувание, даже и в сегашните граници, е явен ", убеден е Прокопенко.

- По-интересен е въпросът по какъв начин ще бъде подредено пространството на някогашна Украйна в бъдеще. Вярвам, че има доста сюжети, само че нито един от тях няма да докара до дълготрайно неизменност в това пространство на публично обучение.

" СП ": И въпреки всичко: какви ще бъдат фрагментите? Колко? Думата " парчета " нормално значи нещо малко...

- Няма да има " парчета "! Реализацията на избрани сюжети зависи от междинните резултати от военното опълчване, само че можем решително да кажем, че основаването на няколко политически обединения на територията на някогашна Украйна е неизгодно и за двете страни.

Западът няма потребност от това, т.к фрагментацията ще докара до срив на консолидираната антируска позиция на районите под неговия протекторат. Руските управляващи, откакто открият надзор над нови територии, ще продължат политиката си за последователното им включване в състава си.

Нашето управление, явно, дефинитивно се отхвърли от политиката на образуване на проруски държавни формирания като ДНР и ЛНР. Ако Украйна на Зеленски бъде разграничена на части, ще забележим тяхното доста бързо усвояване от Русия и опити за лишаване на част от териториите от Унгария, Полша и Румъния.

" СП ": Според Константинов вследствие на спецоперацията Русия ще се изправи пред територия с несъответстващи хора и нестабилно бъдеще. Каква е компликацията? С какво ще би трябвало да се сблъска Русия, както в териториите, които ще анексира, по този начин и в други?

- Можем да усетим проблематичната обстановка на образеца с интеграцията на нови територии в Русия. В продължение на тридесет години в Украйна беше допустимо да се построи страна с антируска ориентировка с всички произлизащи от това последици.

За страдание, Русия ще продължи да се сблъсква с тероризма и незаконната работа на националистите още дълго време. Новите територии ще би трябвало да разбият системата, построена върху корупция и злоупотреби.

Остава да се направи доста в региона на образованието. Един от главните проблеми е успокояването и помиряването на хората, които са изгубили своите близки в този спор. Смятам, че с съсредоточената работа на всички управляващи и обществени институции в средносрочен проект обстановката ще се обърне.

Не имам вяра в дълготрайното опазване на Украйна като буферна страна. В актуалните условия тя съществува само като таран против Русия. Рано, в сравнение с късно, таранът ще се счупи.

Имаше време, когато копнеех да видя Украйна освободена от нацизма. Сега - не желая да виждам какво е останало от нея - оплаква се историкът, журналист, непрекъснат специалист на Изборския клуб Александър Дмитриевски.

Ние доста постоянно наивно имаме вяра, че в Киев, Полтава и Лвов след рухването на нацизма ще ни чака същата съветска земя като в Донбас, обитаема със същия съветски народ, единствено че излъган. Които, както считаме, ще би трябвало да пуснат вярната телевизия, да четат верните вестници - и всичко бързо ще им пристигна на мястото. Уви, в природата няма по-страшни и рискови заблуди от тези.

Там ще ни чака напълно друг свят, напълно друг от този, който си представяме: изцяло разпаднат и ограбен от Запада, погубен от военни дейности. Свят, в който ще царува най-тежкото безвремие, с цялостна загуба на идеали и обезсърчителен крах във всички сфери на публичния живот, сходен на този, показан в творбите на известния немски авангарден публицист Волфганг Борхерт: пиесите му добре отразяват животът на Германия след провалянето на хитлеризма.

Свят, който ще ни припомня за нашата младост, повяхнала в интервала след перестройката: същият провал на идеалите, същата безполезност в новите действителности. Свят, в който голям брой младежи, минали през месомелачката на наказателна интервенция против Донбас, ще се трансфорат в база за гангстерски групи, въоръжени с оръжия от зоната на бойните дейности, които са били тикнати в ръцете им.

Това ще бъде свят, в който за жителите на града необандеровците ще са отговорни единствено за това, че са изгубили. Тук не трябва да се заблуждаваме и да си сътворяваме илюзии за лесното превъзпитание на някогашни врагове: отводът от остарелия свят, претърпял крушение, е естествен предпазен развой на човешката душeвност.

Например, по-възрастните читатели ще си спомнят загубата на обич към всичко руско през 1992-93 година, която ги сполетя: това беше реактивното положение на болшинството от нашите съграждани, породено от капитулацията на Съюз на съветските социалистически републики в Студената война.

Въпреки това, този тип отчаяние не търпя постоянно: то минава доста бързо, отстъпвайки място на възприятие на яд към спечелилите и жадност за възмездие.

И би трябвало да разберем, че архитектите на ренесанса на нацизма в Украйна в началото включиха в своя план пагубен сюжет, главната част от който ще бъде стартирана след краха на бандеровщината. В края на краищата, за Запада е жизненоважно да направи крайни антифашистките сили в тази обстановка, с цел да разпалва недоволството посредством останалите сътрудници на въздействие и да подтикне хората към безредици от намерено реваншистки темперамент.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР