В резултат на сондажите, които направихме, се показа наличие на

...
В резултат на сондажите, които направихме, се показа наличие на
Коментари Харесай

ЕКСПЕРТ ОБЯВИ: Залежите около Генерал Тошево са от нормален, а не от шистов газ

" В резултат на сондажите, които направихме, се появи съществуване на природен газ. Нашият интерес беще към интервала, който е на 2700 метра дълбочина. Сондажите бяха подадени в комисия и трябваше да се премине към оценка от екологичното министерство ", това съобщи пред " ЕвроДикоФ " геологът Димитър Мерачев във връзка желанието на ръководена от него компания да добива природен газ в региона на българския град Генерал Тошево.

" Идеята на хидравличното скъсване е да сътвори микропукнатини. Това е разликата сред стандартен и неконвенционален рандеман ", акцентира специалистът.

По думите му излиза наяве, че залежите към Генерал Тошево са от елементарен, а не от шистов газ.

" Получихме позитивни мнения от държавните вемоства и надлежно тези мнения отидоха при РИОСВ-Варна, където беше даден идващия стадий на дейности - обществено разискване, където нещата се объркаха ", продължи той.

" Имаше човеци, които на всяко обществено разискване приказваха, че ще се сътвори радиоактивна пустиня ", допълвайки, че става въпрос за случай от 2017 година

Експерът добави, че в доста от случаите общественото разискване е минало в обидни квалификации и други способи за накърняване на достолепието.

" Спекулира се доста с това, че сондажите провокират трусове, само че в Добруджа има над 1000 сондажа ", продължи той.

И добави, че по крайбрежието на страната има над 500 сондажа за рандеман на петрол към Тюленово.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР