В резултат на създадената организация от ръководството на СДВР, не

...
В резултат на създадената организация от ръководството на СДВР, не
Коментари Харесай

Петима полицаи са пострадали по време на мача „Левски“ – ЦСКА

В резултат на основаната организация от управлението на Столична дирекция на вътрешните работи, не се позволи напрежение и тежки произшествия по време на днешната футболна среща на Националния стадион „ Васил Левски “ сред тимовете на ПФК Левски и ПФК ЦСКА-София, предава Българска телеграфна агенция. 

Посетителите на спортното събитие бяха проверявани на построените в региона на стадиона контролно-пропускателни пунктове, оповестиха от полицията.

От началото на футболната среща  до момента са арестувани 28 души – осем за владеене на наркотични субстанции, двама за неразрешени предмети, двама нападателни, един за непокорство на полицейско предписание и 15 за носене на пиротехника – 11 от тях малолетни  – измежду които и четирима малолетни. По данни на Министерство на вътрешните работи петима служители на реда са потърпевши.

Двама от тях са с повърхностни изгаряния по врата и лицето. Ангажимент по защитата на реда на спортната среща имаха частни охранителни компании, столичните служители на реда бяха в подготвеност да се намесят при зародила нужда.

Съгласно предварителния проект, след привършване на мача на територията на стадиона бяха забавени последователите на победилия тим до отдръпването на противниковите почитатели. Всички гости напуснаха без съществени произшествия. Към момента няма съществени нарушавания на публичния ред по улиците в региона и в посоките на евакуиране на почитателите на двата тима.

Иначе по време на самата среща  неприятни подиуми се случиха в Сектор “А ” на Националния стадион “Васил Левски ”. Представители на охранителна компания нахлуха в зоната и започнаха да бият почитатели. Оказаха се потърпевши малко момче и жена, които потърсиха здравна помощ и бяха откарани с коли за спешна помощ в здравно заведение.

Причина за експанзията бяха изстреляни ракети от двете агитки и следваща интервенция и на полицията.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР