В резултат на съвместни полицейски операции, ръководени от сектор Измами

...
В резултат на съвместни полицейски операции, ръководени от сектор Измами
Коментари Харесай

Петима ало измамници в ареста


В резултат на взаимни полицейски интервенции, ръководени от бранш " Измами " в Главна дирекция " Национална полиция " и извършени дружно с сътрудниците им от ОДМВР - Плевен, Русе, Велико Търново и Благоевград, са открити петима участници в лъжливи схеми. Според събраните данни четирима от арестуваните са физически причинители /въртачи/, а петият е изпълнявал ролята на пощальон.

В хода на подхванатите дейности, през вчерашния ден на територията на Плевен, служителите на реда задържали М.П. /34 г./- престъпно проявен, и В. Т. /25 г./- двамата от гр. Павликени. Те били хванати до момента в който разговаряли с жертвата си от мобилен телефон. На адрес в града, употребен от мъжете, са открити и конфискувани 8 мобилни телефона - част от тях съзнателно счупени, SIM-карти и пластики, тетрадки, акумулатори и движимости, свързани с незаконната им активност. Част от предметите са били укрити в специфичен тайник в дъното на фотьойл. В хода на следствието, в което се присъединили и чиновници на ОДМВР-В.Търново, е открита съпричастността на арестуваните и към осъществена на 9 януари телефонна машинация по схемата " подпомагане на полицията ". Тяхна жертва станала 78-годишна локална жителка, която им предала 1300 лв..

На 10 януари в гр. Ветово чиновници на ГДНП и сътрудниците им от Русе са задържали Д.Н. /44 г./, престъпно проявен. В съгласуваност с криминалисти на ОДМВР-Плевен е открито, че мъжът е създател на телефонна машинация, осъществена на 7 ноември м.г.в Плевен, от която арестуваният се е облагодетелствал със сумата от 1 700 лева При претърсвания на три адреса на територията на Ветово са открити и конфискувани голям брой мобилни телефони, SIM-карти, пари, златни украшения и билети от заложни къщи.

Отново на 10 януари в полицейския арест е попаднал и С.Я. /31 г./ от гр. Левски. Според събраните досега данни, на 16 декември м.г., той е получил посредством машинация сумата от 1500 лв.. По първична информация той е съпричастен и към други измами от 2017 година, още веднъж в гр. Плевен. С.Я. е престъпно проявен и осъждан за обири.

Ден по-рано, на територията на Благоевград, бил арестуван и куриерът му - В.М. /25 г./ от с. Ореховица, престъпно проявен. По първични данни мъжът е съпричастен към 5 измами - четири в гр. Плевен и една в гр. Тетевен, при които са отнети към 8 хиляди лв. и златни и сребърни украшения. При обиск у него са открити мобилни телефони и SIM-карти, употребени при осъществяване на закононарушенията, пластики за SIM-карти и др.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР