В резултат на събраните доказателства е повдигнато обвинение на действащ

...
В резултат на събраните доказателства е повдигнато обвинение на действащ
Коментари Харесай

Военна прокуратура: Офицер заповядал снишаване на самолета на майор Терзиев под регламентираната височина

„ В резултат на събраните доказателства е повдигнато обвиняване на настоящ офицер от БА за това, че на 09.06.2021 година по време на провеждането на тактическо образование при упражнението, изпълнявано от майор Терзиев, заради немарливо осъществяване на правно-регламентирана активност и макар зародилата тежка, рискова обстановка, вместо да забрани стрелбата, е заповядал снишаването на пилотирания от майор Валентин Терзиев аероплан под регламентираната минимална височина за такива полети от 4 000 м., за която височина само е бил квалифициран майор Терзиев.

 

В резултат на това е настъпило рухване и цялостното разтрошаване на самолета в Черно море, както и последвалата гибел на водача ”, сподели още кап. Деянова. Тя акцентира, че в обвиняването са включени и материалните вреди, които Министерството на защитата е понесло в размер на към 9 млн. лева

 

Говорителят на военната прокуратура в София изясни, че са били назначени няколко експертизи, посредством които да бъдат открити аргументите за трагичния случай. Тя добави, че падналият МиГ-29 към момента се намира на дъното на Черно море. „ Много евентуално е да има и други обвинени ”, съобщи капитан Евгения Деянова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР