В резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служителите на сектор

...
В резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служителите на сектор
Коментари Харесай

Криминалисти пресякоха престъпна дейност с н аркотици в Казанлък

В резултат на извършени оперативно-издирвателни мероприятия от чиновниците на бранш „ Криминална полиция “ при районно управление (на МВР) - Казанлък, на 22 и 23 ноември са извършени полицейски интервенции, при които в два обособени случая е разкрита оранжерия за развъждане на растения от рода на конопа и е конфискувано доста количество наркотично вещество - марихуана, оповестиха от пресцентъра на полицията.

При друга инспекция в жилище, населявано от 43-годишен мъж, е открито, че същият е оборудвал помещение с вентилационна и отоплителна техника и отглежда в него 22 растения от рода на конопа. Намерена е и е конфискувана и към 10 гр. суха тревиста маса - марихуана.

Извършителите са арестувани за период до 24 часа. Работата по двата случая продължава под управлението на Районна прокуратура - Стара Загора. Образувани са досъдебни производства.

Противодействието на закононарушенията с наркотични субстанции е приоритет в активността на ОДМВР - Стара Загора, като от началото на 2023 година досега, вследствие на дейната работа на състава на дирекцията, са формирани 358 досъдебни производства за такава незаконна активност, по отношение на 255 за същия интервал на 2022 година, или с 40% повече. Установени са 171 случая на ръководство на МПС след приложимост на опиати, по отношение на 147 за миналата година. Активните дейности на Министерство на вътрешните работи - Стара Загора в тази посока ще бъдат засилени в допълнение преди и по време на Коледните и Новогодишните празници, се показва в известието.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР