В резултат на оперативно-издирвателни мероприятия са установени и задържани за

...
В резултат на оперативно-издирвателни мероприятия са установени и задържани за
Коментари Харесай

Задържани са 19 души, участвали във вчерашното масово сбиване в Казанлък

В резултат на оперативно-издирвателни мероприятия са открити и арестувани за период до 24 часа 19 лица, взели участие във вчерашното сборичкване на паркинга на Кооперативния пазар в централната част на Казанлък.

Това оповестяват от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора. При случая умря 36-годишен мъж в резултат на нанесените травматични увреждания, а седем души са настанени в болнични заведения, като четирима от тях са с заплаха за живота, показват още от Дирекцията. 

От полицията са взети всички нужни ограничения за запазване на публичния ред на територията, обслужвана от Районно ръководство – Казанлък, има засилено полицейско наличие, което ще продължи и през идващите дни, твърдят от Министерство на вътрешните работи.

Както Българска телеграфна агенция осведоми, сигнал за всеобщия побой е получен на незабавен телефон 112 в 13:55 часа през вчерашния ден. На място неотложно са изпратени полицейски екипи и са подхванати дейности за възобновяване на публичния ред, разясняват от Областната дирекция.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, а работата продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Стара Загора. 

По-рано през днешния ден кметът на Казанлък Галина Стоянова заяви, че за следващ път ще упорства за пеши полицейски патрули на основни места в града и че ще изпрати питане към Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора, Районното ръководство в Казанлък и Окръжна прокуратура по отношение на това какви ограничения е трябвало да бъдат подхванати и за какво се е стигнало до случая.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР