В резултат на няколко украински региона останаха напълно без електричество,

...
В резултат на няколко украински региона останаха напълно без електричество,
Коментари Харесай

В Лвов и Одеса няма ток, всички атомни централи са изключени

В резултат на няколко украински района останаха изцяло без електричество , а в Киев беше изцяло прекратено водоснабдяването. Трима души са починали, а други шест са ранени след попадение в жилищна постройка в украинската столица, оповестява Руската работа на Би Би Си.

" Целият град е без ток, написа в своя канал в " Телеграм " Андрий Садовой, кмет на Лвов . Очакваме спомагателна информация от енергетиците. " Той добави, че поради спиране на тока е спряно и подаването на парно и вода. " Преминаваме към работа на дизелови генератори ", написа кметът.

Одеса също остана изцяло без електричество , сподели ръководителят на локалната администрация Максим Марченко.

Киев, Харков, Хмелницки, Николаев и Запорожие също са останали отчасти без електричество, оповестяват медиите.

: Кишинев и редица райони на Молдова останаха без електричество. Това заяви вицепремиерът Андрей Спъну. след съветския обстрел на Украйна на 15 ноември: един от далекопроводите, по които се доставяше електричество за Молдова, беше автоматизирано изключен.

Обстрелът от съветска страна продължава, в цяла Украйна е оповестена въздушна паника .

Във всички области на страната бяха въведени спешни спирания на тока. Енергоблоковете на Южноукраинската атомна електроцентрала в Николаевска област бяха спрени спешно , оповестиха украински медии. Поради понижаване на честотата в енергийната система на Украйна, спешна защита е сработила в още две атомни електроцентрали - Ровненската и Хмелницката, вследствие на което всички енергоблокове са били автоматизирано изключени , заяви " Енергоатом ". Тъй като Запорожката АЕЦ, която се намира в окупираната от Русия част на Запорожка област е изключена от украинската електроенергийна система, това значи, че всички атомни централи в Украйна не създават електрическа енергия. 
 Зеленски: След Русия в украинските градове не остава живот
Зеленски: След Русия в украинските градове не остава живот

В обръщението си към 104-ия Конгрес на кметовете и общинските ръководители на Франция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР