В резултат на новото земетресение, станало на 20 февруари в

...
В резултат на новото земетресение, станало на 20 февруари в
Коментари Харесай

Извадиха телата на трима души, 213 са ранени, къщите се разпадат като кашони ВИДЕО

В резултат на новото земетресение, станало на 20 февруари в турския град Хатай, починаха трима души, а други 213 бяха ранени. Това съобщава CNN Türk, базирайки се на турското вътрешно министерство.

Органите на реда оповестиха, че телата на трима починали са извадени отдолу под руините на къщи. Други 213 души са ранени с друга тежест, оказва им се здравна помощ.

Турският орган за ръководство на изключителни обстановки по-рано заяви, че страната е записала два вторични труса от 6,4 и 5,8 бала с разлика от 17 минути в югоизточната част на страната. Първото земетресение е записано в окръг Дефне на провинция Хатай, второто в окръг Самандаг в същата провинция.

Тези разтърсвания бяха усетени и в Ливан, Сирия, Египет, Израел и Кипър. Огнището на земетресението е на дълбочина 16 километра.

Властите на провинциите Хатай, Анталия и Мерсин приканиха локалните поданици да не са покрай бреговата линия, защото рискът от повишаване на морското ниво продължава. В същото време турският вицепрезидент Фуат Октай съобщи, че няма заплаха от цунами от Средиземно море.

Turkey???????? just got hit by another 6.4 magnitude earthquake. May Allah have mercy on us????
— Allah Islam Quran (@AllahGreatQuran)

Ръководителят на окръг Хатай сподели, че има няколко жертви, които към момента са под руините. А в град Самандаг умря жена. Още четирима души са под руините.



Припомняме, че на територията на Турция и Сирия наоколо до държавната граница на двете страни в понеделник, 20 февруари, станаха нови трусове. Магнитудът на най-силното от тях е 6,4.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР