В резултат на липсата на политически перспективи може да се

...
В резултат на липсата на политически перспективи може да се
Коментари Харесай

Захариева заяви подкрепа за съвместно съществуване на Израел и Палестина

" В резултат на неналичието на политически вероятности може да се окажем очевидци на нови прояви на принуждение и напрежение както в Газа, по този начин и в Западния бряг ". Това съобщи външният министър Екатерина Захариева по отношение на Близкоизточния кротичък развой по време на днешната си среща с палестинския си сътрудник Рияд Малки.
България и Европейски Съюз удостоверяват поддръжката си за намиране на решение на палестинско-израелския спор в сходство с правилото за двете страни, които да съществуват в изискванията на мир и сигурност, акцентира Захариева. Призоваваме за възпиране от всевъзможни дейности, които могат да влошат ситуацията в района, българският външен министър.
Министър Малки посочи, че сигурността и мирът сред Палестина и Израел не визира единствено района, само че и целия свят. Гостът благодари на България и показа, че страната ни " може да бъде мост в връзките сред Израел и Палестина ".
По време на срещата беше разисквана и опцията български консул да посещава два пъти седмично Рамалла, за улеснение на издаването на визи за палестински жители.
Двамата министри се договориха първото съвещание на Комисията за съдействие сред България и Палестина да се организира следващата година. На него ще бъдат преразгледани всички спогодби, подписани сред двете страни и ще се изготви ясна стратегия за бъдещето съдействие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР