В Рейкявик успях да повиша рейтинга си и имах много

...
В Рейкявик успях да повиша рейтинга си и имах много
Коментари Харесай

Нургюл: В Рейкявик успях да повиша рейтинга си

" В Рейкявик съумях да повиша рейтинга си и имах доста забавни партии. Целта ми беше да загрея за Турнира на претендентките. Мисля, че беше потребно за мен да вземам участие в този шампионат. Единственото стеснение беше извънредно студеното време, само че се веселя, че не повлия на играта и настройката ми ", показа Нургюл Салимова пред Фондация " Спорт в България " малко след завръщането си от Откритото състезание по шахмат на Исландия.

Българската шахматистка Нургюл Салимова приключи на второ място при дамите и на 19-то място в генералното класиране на Reykjavík Open с 6,5 точки от вероятни девет, като реализира пет победи, три ремита и единствено една загуба, която бе от литовския гросмайстор Паулиус Пултиневичиус. В последния девети кръг тя направи реми с белите фигури с турския гросмайстор Емре Джан, който има със 125 точки по-висок ЕЛО коефициент от нейния.

" Няма смяна в това какъв брой уверена се усещам за идния шампионат. През тези месеци се подготвях и към момента се приготвям доста съществено. Крайният резултат зависи от доста фактори, само че за мен е значимо да направя каквото зависи от мен ", добави Салимова.

През последните месеци българката тренира интензивно за идния Турнир на претендентките през април, като през февруари направи предварителен лагер в София благодарение на . От 2023 година насам Фондацията поддържа интензивно Нургюл по пътя ѝ към международната купа .

За Салимова шампионатът в Рейкявик бе генерална подготовка за присъединяване ѝ в Торонто, който стартира на 4-ти април. Там Нургюл ще мери сили със седем от най-хубавите шахматистки в света за опцията да спори за международната купа през 2025 година.
 Снимка 658767
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР