В решение, прието днес, Министерският съвет одобри допълнителни разходи от

...
В решение, прието днес, Министерският съвет одобри допълнителни разходи от
Коментари Харесай

Правителството вдига заплатите на полицаи, надзиратели и съдебни охранители

В решение, признато през днешния ден, Министерският съвет утвърди спомагателни разноски от 150 млн. лева към бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2023 година Тези средства ще бъдат употребявани за нарастване на главните заплати на личния състав в системата на министерството с 10% от 1 август 2023 година Също по този начин, планува се в допълнение нарастване на главните хонорари на избрани категории чиновници с 100 лева за други заплащания за личния състав (за време на разположение; за характерни служебни действия и условия за работа; за реализирани резултати; за облекло; дял и пътни пари по време на заплатен годишен отпуск).

Увеличават се и главните месечни хонорари на чиновниците в Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " (ГДИН) и Главна дирекция " Охрана " (ГДО) към Министерство на правораздаването с 10% , считано от 1 август 2023 година

За задачата държавното управление гласоподава разпореждане, с което нужните разноски за тази година, в размер на 11 050 000 лева, ще бъдат предоставени за сметка на плануваните за задачата средства със Закона за държавния бюджет на Република България за 2023 година

Министерството на правораздаването изрази ангажимент към оптимизация на дейностите на ГДИН, ГДО и териториалните им служби. Целта е подсилване на структурите и действието на профилираните дирекции, както и обезпечаване на по-добри условия на труд и повишение на мотивацията за работа на чиновниците.

" Адекватното възнаграждение е основен фактор за опазване на мотивацията на чиновниците ", съобщи представител на министерството. Всички тези старания имат за цел основаване на непоклатимост и сигурност в активността на чиновниците на Министерството на вътрешните работи.
 Увеличават заплатите на надзиратели и правосъдни охранители
Увеличават заплатите на надзиратели и правосъдни охранители

Предвижда се 10-процентно нарастване, както и с твърда сума
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР