В репортаж New York Times съобщава, че най-древната професия на

...
В репортаж New York Times съобщава, че най-древната професия на
Коментари Харесай

Проституцията в Гърция удари дъното

В репортаж New York Times оповестява, че най-древната специалност на света е наранена от финансовата рецесия в Гърция, като множеството от жриците избират тази специалност по нужда, а не по желание, оповестява " Труд ".

Сривът на стопанската система и идването на десетки хиляди имигранти тласнаха още повече дами да проституират – макар, че цените са спаднали извънредно доста. Средно, една продажница в Гърция заработва към 80 000 евро, само че единствено към 40 % от тези пари остават за нея. Останалата част се поделя сред сводници, трафиканти и мафиоти, гласят тъжните данни от статистиката.

Никоя от проституиращите не смята своята специалност за обществена услуга и показва отвращението си към своите клиенти, само че има вяра, че с платените 20 евро може да си купи нещо и преживее. На фона на вихрещата се рецесия през последните години все по-ниско падат и цените на половите услуги.

В по-слабо развитите региони цените стигат даже до 5 евро. „ Проституцията се разраства и се трансформира, изключително в подтекста на новата политическа, икономическа и културна среда “, споделя Григорий Лазос, професор по криминология в Атинския университет в Пантеон, визирайки мъчителната икономическа суровост на Гърция. „ През 2012 г.клиент трябваше да заплати приблизително 39 евро за продажница в обществен дом до момента в който през 2017 година единствено 17 евро – 56% надолу “, споделя господин Лазос.

Според гръцкия закон обществените домове би трябвало да са ситуирани на най-малко 200 метра от учебни заведения, лечебни заведения, църкви и площади. Все отново, поради гъстотата на градския център на Атина, е съвсем невероятно проститутките да бъдат в законни обществени домеве. Г-н Лазос откри, че единствено осем от общо 798 настоящи в Атина през август, са законни.

Проституцията е регламентирана на законово ниво в Германия, Гърция, Холандия, Австралия, Нова Зеландия и Швеция. В Гърция проституцията е позволена със закон за лица над 18 години и се управлява посредством Наказателния кодекс и Закона от 1981 година за предотвратяване от венерически заболявания и сродни въпроси. За да се оправи с нахлуването на чужденки, гръцкото държавно управление ползва Закона за незаконното престояване и наказания за практикуване на специалност без регистрация.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР