В ремонта на 12-километровия участък от - между п. в.

...
В ремонта на 12-километровия участък от - между п. в.
Коментари Харесай

АПИ: Отводняваме платното в ремонта на отсечката п. в. „Белозем” и п. в. „Оризово” на АМ „Тракия“

В ремонта на 12-километровия сектор от - сред п. в. „ Белозем ” и п. в. „ Оризово ”, са планувани всички нужни ограничения за отводняване на платното. прави това конкретизиране във връзка изказвания на специалисти от Института за пътна сигурност и интерпретациите им в обществените мрежи.
Настилката сред 156-ти и 168-ми км на Автомагистрала „ Тракия “ е с едностранен надолнище към банкета и отводняването е решено посредством естествения напречен надолнище. По този метод се е отводнявало платното от построяването на сектора от Автомагистрала „ Тракия ” преди повече от 20 година и там в никакъв случай не е имало канавка. Такава не е нужна и в този момент, защото е планувано построяването на френски дренаж зад мантинелата. Целта е необятният прием да не се преoвлажнява. Изграждането на линеен дренаж в целия сектор ще подсигурява отвеждането и дренирането на водите отвън зоната на пътното тяло.
 Завърши ремонтът на 12 км сектор от Автомагистрала „ Тракия сред „ Белозeм “ и „ Оризово “ в посока Бургас Завърши ремонтът на 12 км сектор от Автомагистрала „ Тракия " сред „ Белозeм “ и „ Оризово “ в посока Бургас
Завърши ремонтът на 12 км от автомагистрала „ Тракия “ в платното за Бургас от общо 52 км, които поетапно ще бъдат актуализирани....
Към момента земните маси са преовлажнени от дъждовете през предходната седмица и се изчаква изсъхването им, с цел да стартират изкопните работи за дотъкмяване на дренажа и засипването с дрениращ материал.
Според строителните практики при изразен едностранен напречен надолнище и ширина на банкета над 3 м, каквито има в този сектор, не е належащо построяването на канавка, а регулярно подравняване на банкета и продухване на дренажите. Като спомагателна мярка за отводняване настилката в ремонтирания сектор е и по-висока от банкета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР