В река Хаджийска няма заустване, нито канализация, която да причинява

...
В река Хаджийска няма заустване, нито канализация, която да причинява
Коментари Харесай

Няма нерегламентирани зауствания в река Хаджийска

В река Хаджийска няма заустване, нито канализация, която да предизвиква замърсяване с отпадни води. Това сподели през днешния ден в курорта "Слънчев бряг " министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979... към профила. Днес тя с представители на Министерството на околната среда и водите, кмета на Община Несебър Николай Димитров Николай Кирилов Димитров е роден на 11.05.1965 година Първите 7 години от... към профила и изпълнителния шеф на "Слънчев бряг " АД Златко Димитров направиха взаимна инспекция на положението на реката. Тя се влива в морето край южния плаж в курорта "Слънчев бряг ".

Състоянието на реката е доста по-добро вследствие на дейностите по почистването й. Не са установени затлачвания, почистени са пластмасовите боклуци. Почти всяка година от носените по реката боклуци се получават миризми, които се усещат изключително през летния сезон. Надяваме се този летен сезон да няма проблеми с неприятните миризми, сподели министър Ангелкова.

Пробите за качеството на водите на реката ще се правят три пъти през летния сезон, при сигнали от туристи и концесионери ще се вършат и отвън график.

Последните проби са посочили, че качеството на водата е доста положително.

Николай Димитров осведоми, че единствено за 2017 година над 200 000 лв. са вложени в почистването на коритото на реката.
Според министър Ангелкова проблематични зони без пречиствателни станции са на юг от Бургас. Това са Синеморец и Варвара.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР