В рехабилитацията на отсечка от пътя Попово-Бяла са вложени близо

...
В рехабилитацията на отсечка от пътя Попово-Бяла са вложени близо
Коментари Харесай

Близо 10 млн. лева са вложени в рехабилитацията на пътя Попово - Бяла

В рехабилитацията на права от пътя Попово-Бяла са вложени близо 10 млн. лв.. Парите са обезпечени от националния бюджет, а ремонтните действия започнаха напролет, заяви началникът на отдел "Пътно поддържане " към Областното пътно ръководство в Търговище Петко Борисов, представен от Българска телеграфна агенция.

Изцяло обновената права е с дължина 17,440 км. Цялото трасе е преасфалтирано, положени са два пласта асфалтобетон, които да подсигуряват продължителност и товароносимост.

В рехабилитацията на правата е употребена и технологията за студено преработване на остарялата настилка, изясни шефът на компанията реализатор на строително-ремонтните работи "Пътинженерингстрой-Т " ЕАД Божидар Тодоров.

Второкласният път от Попово за Бяла е част от републиканската мрежа. Последно е бил ремонтиран преди по-малко от 10 години, само че поради всекидневния трафик, най-вече на тежкотоварни коли, е мощно амортизиран. Вече са възобновени банкетите. Положена е и нова маркировка. Изцяло са сменени ограничаващите системи към второкласния път. Предстои да бъдат сложени указателни знаци и табели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР