В редовното правителство увеличихме минималната заплата от 650 на 710

...
В редовното правителство увеличихме минималната заплата от 650 на 710
Коментари Харесай

Нинова: Подкрепихме българския бизнес, сега фирмите да увеличат заплатите на работниците

" В постоянното държавно управление увеличихме минималната заплата от 650 на 710 лева Даже обвързахме майчинството с тази сума и то също набъбна на 710 лева Взехме и ограничения за стабилизация на стопанската система, тъй като без работещи компании и без растеж в стопанската система, няма по какъв начин да се обезпечат и по-високи работни заплати. Тогава помогнахме на бизнеса и с поддръжка за цената на тока над 250 лева, стабилизирахме стопанската система, даже през юли бяхме и преди всичко по индустриален напредък в Европа ".

Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на полемиките в Народното събрание за промени в Кодекса на труда.

" Преди няколко дни по предложение на Българска социалистическа партия подкрепихме българския бизнес, само че този път с поддръжка за над 200 лева за ток, т.е. осигурихме на компаниите успокоение. Нека в този момент те да бъдат по този начин положителни да оказват помощ за увеличение на заплатите на служащите ", съобщи Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия акцентира, че има Европейска инструкция, която предлага минималната заплата да бъде половината от междинната за страната:

" Проблемът, който имаме, се споделя служебно държавно управление. През август министърът на труда и обществената политика даде обещание в обществено изказване, че минималната заплата ще нарасне от 710 на 770 лева След това служебният кабинет се отхвърли от това нарастване. По време на консултациите при президента Радев ние получихме увещание, че той ще извика министър-председателя и министъра на финансите и ще разпореди с разпореждане на Министерски съвет да се усили минималната работна заплата. Нищо от това не се случи ", сподели Нинова.

" Днес е моментът да забележим дали ще реализираме единодушие да повишим заплатите на близо 600 000 служащи на минимална работна заплата от 710 лева, на което откакто си платят налозите, получават сума, покрай прага на беднотия, който от 1 януари ще бъде 504 лева Ще опровергаем ли изказванието, че българските партии, народните представители и Народното събрание се занимават с незначителни за обществото въпроси, се карат между тях за всяко нещо или ще се обединим зад предлагането на Българска социалистическа партия ", попита ръководителят на Българска социалистическа партия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР