В редовния бюджет за тази година ще има сериозно увеличение

...
В редовния бюджет за тази година ще има сериозно увеличение
Коментари Харесай

Денков обеща повече пари

В постоянния бюджет за тази година ще има съществено нарастване на средствата за общините с близо 25 на 100, увери министър председателят по време на форума на Националното съдружие на общините в Пампорово. 

По думите му проектобюджетът би трябвало да бъде признат от Народното събрание до края на юли и да влезе в действие от 1 август. 

Това е един от редките случаи, в които в средата на годината ще одобряваме бюджет, който ще влезе в деяние от 1 август, в случай че всичко е наред, което е забавяне с повече от половин година, сподели министър-председателят. 

“Нашият план е на 3 юли да бъде признат в Министерски съвет, с цел да има задоволително време да бъде признат до 31-ви ", съобщи премиертр.

Министърът на финансите е провел среща с всички министерства, с цел да обсъдят първия вид на бюджета, а през днешния ден има и неофициална среща с членовете на Бюджетната комисия в Народно събрание, с цел да проведат прелиминарен диалог за параметрите на бюджета, добави министър председателят:  “Ще видите, че общият % на увеличение на дотацията, въобще на разноските, които са свързани с ръководство от общините, е съвсем 25%; над 24%. Ще има много съществено нарастване на бюджета там, където е допустимо. Разбира се, има цели, само че аз бих оставил финансовия министър да показа бюджета във типа, в който го е подготвил ”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР