В редица европейски страни продължават фермерските протести преди срещата на

...
В редица европейски страни продължават фермерските протести преди срещата на
Коментари Харесай

Испанци и гърци се включват в бунта на европейските фермери, пратките от Белгия и Франция се бавят

В редица европейски страни не престават фермерските митинги преди срещата на върха в Брюксел в четвъртък, заяви БНР.  Недоволство на фермерите в Европа се разраства - към протестиращите френски, италиански, немски и белгийски земеделци се причислиха и испанските.

Въпреки някои ограничения, оповестени от от френския министър председател Габриел Атал, производителите във Франция не отстъпиха от блокадите край Париж. Магистралите към френската столица бяха блокирани от стотици трактори на протестиращи земеделци. „ Имаме прекалено много правила и регулации ", искаме успокоение за бъдещето, дълготрайни средства в производството и в приходите, настояха фермерите.

Протестиращи фермери в Гърция също заплашват да блокират Солун в четвъртък при разкриване на интернационалната земеделска галерия " Агротика ", съобщи БНР. Действията им не престават макар опитите на държавното управление за договаряне. Правителството в Атина се пробва да понижи напрежението измежду фермерите, с цел да не блокират пътища. Отпускат се помощи до 10 хиляди евро на потърпевшите от наводнението в Тесалия. Коментарът на протестиращите земеделци е, че би трябвало да се реши въпросът със скъпите горива, торове и ток. Пред медиите министър председателят Кириакос Мицотакис призна, че фермерите имат право да стачкуват, само че акцентира, че пътят към разбирателството е разговор, а не пътни митинги.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР