В редица европейски градове съботата премина на фона на протести

...
В редица европейски градове съботата премина на фона на протести
Коментари Харесай

Европа протестира срещу зелените сертификати: Сблъсъци, ранени и арестувани

В редица европейски градове съботата мина на фона на митинги против така наречен зелен пропуск - документ, доказващ имунизация, изцеление от COVID-19 или неотдавнашен негативен PCR тест.

В Италия хиляди се събраха с цел да изкажат недоволството след въвеждането на пропуща, който в началото бе наложителен за публичния превоз и за закритите пространства, само че от 15 октомври той без него не може да се влиза и в публични и в частни здания, защото управляващите се приготвят за нов скок на инфекциите с ковид.

Масови демонстрации имаше в Рим, Милано, Триест, Венеция и други италиански градове, като тук-там имаше конфликти сред полиция и протестиращи.

Над 35 хиляди протестиращи се събраха в австрийската столица Виена .

Властите в Австрия оповестиха локдаун от 22 ноември и наложителна имунизация против ковид от февруари 2022. Атмосферата на демонстрацията е била много напрегната, имало е и няколко ареста, съобщи РИА.

Редица протестиращи са хвърляли кутии с бира по охранителната полиция. Протести имаше и в други австрийски градове.

Няколко хиляди души от цяла Хърватия дойдоха в столицата Загреб, с цел да стачкуват против наложителните и и настоящите ограничаващи ограничения. Полицията разгласи, че митингът не е бил разгласен. Участниците в митинга, наименуван " Мълчаливо бяло шествие " в обществените мрежи, желаят държавното управление да анулира наложителните зелени пропуски.

Късно в петък митингите в Ротердам бяха окървавени, откакто тълпи стачкуващи подпалваха коли и хвърляха камъни и фойерверки по служителите на реда, които отвръщаха с предупредителни изстрели и водно оръдие.

Съобщава се, че минимум 20 протестиращи са били задържани, а 7 души, в това число служители на реда, са били ранени. Кметът на Ротердам Ахмед Абуталеб назова митингите " оргия на насилието ".

В Париж полицията е употребила сълзотворен газ и палки против протестиращи от " Жълтите жилетки ", има ранени, оповестява РИА Новости. От самото начало на шествието на " Жълтите жилетки " и съперниците на здравните пропуски обстановката е напрегната. Агресивни протестиращи унищожават контейнери, изнасят бутилки и кутии и ги хвърлят по чиновниците на реда. По чиновниците на реда са хвърляни и портокали.

Протестиращи подпалват боклуци и дървени сандъци за предпазване на плодове в редици магазини. На няколко места са избухнали пожари.

Източник: dariknews.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР