В редица държави в Западна Европа имаше протести срещу мерките

...
В редица държави в Западна Европа имаше протести срещу мерките
Коментари Харесай

Хиляди излязоха на протести срещу COVID мерките в Западна Европа

В редица страни в Западна Европа имаше митинги против ограниченията срещу ковид. По улиците на Испания, Германия, Австрия и Нидерландия излязоха десетки хиляди недоволни. Едни стачкуваха против зелените паспорти, а други бяха срещу наложителната имунизация.
Центърът на Барселона беше блокиран от огромен протест. Хиляди стачкуваха против здравния документ. Зеленият паспорт към този момент е наложителен за влизане в питейни заведения, заведения за хранене, фитнеси и други публични места и институции.
„ Сега е здравния паспорт. После, както сподели ръководителят на Европейския парламент, ще е наложителната имунизация. Това ми наподобява неправилно”, счита Роза Сера.
В Испания са имунизирани към 80% от пълнолетните. Това спести на страната четвъртата вълна на ковид. Броят на случаите обаче отново стартира да нараства. Въпреки че заболеваемостта е по-ниска от страни като Германия и Нидерландия, още веднъж се разяснява въвеждането на ограничаващи ограничения.
Най-големият митинг беше във Виена. По оценка на локалните медии 40 000 души минаха през централните булеварди. Те са недоволни от въвеждането на наложителна имунизация. Австрия беше първата европейска страна, която вкара тази мярка.
„ Аз съм за отбрана на гражданските права. Нарушаването им би трябвало да спре. Затова съм против наложителната ваксинация”, изясни протестираща.
В Нидерландия митингите бяха против новите ограничения, които влязоха в действие предишния уикенд. Те включват ограничение на работното време на заведенията и възбрана неимунизираните да посещават редица публични места. Най-голямата проява беше в Утрехт. Участваха към 5000 души.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР