В редакцията пристигна отговор от представител на НПО-то, който настоя

...
В редакцията пристигна отговор от представител на НПО-то, който настоя
Коментари Харесай

Ето как реагираха от „АСУ Делфи“ след твърдения, че са некоректни 

В редакцията дойде отговор от представител на НПО-то, който настоя да обясни по какъв начин се финансира промотираният от тях безвъзмезден езиков курс

След обявата ни „ Сигнал до Флагман.бг: Неправителствени организации подвежда бургазлии с безвъзмезден курс по турски език, а след това желае пари " за консумативи ", която публикувахме на 14 май т.г., в редакцията дойде мнение от Апостол Стойчев, представител на сдружението „ АСУ Делфи “.

Ето какво се споделя в него: 
- съдружие „ АСУ Делфи “ не получава финансиране по линия на придобилите известност в България „ еврофондове “ (оперативни стратегии или в този момент единствено програми);
- доброволческата самодейност, условно наречена „ курс по турски език и просвета “ не е финансирана от нито един фонд или план. Тя е плод на концепцията и труда на екипа на организацията и нейните доброволци, както и на сътрудници, за обогатяване на културния продан и многообразие. Съответната доброволческа самодейност не е обвързана със период или и време, тъй като не е обвързана съответна планова активност или финансиране. 
- в реалност в обявлението зад самодейността стои логото, че тя е „ съ-финансирана от Европейски Съюз “, тъй като тя се реализира от участници по стратегия „ Европейски корпус за взаимност “. В случая финансов съ-принос се показва в обезпечаването на средства за самите участници – доброволци, а не за дейностите на организацията -домакин. Програмата по своята същина е за просветителна подвижност на младежи, в това число с по-малко благоприятни условия. Информацията за нея е обществена.

Обръщаме внимание, че:
- сдружението не предлага езиково образование, а междукултурни срещи. Колкото до искащи, да учат задълбочено и дълготрайно съответния език, то те имат свободата и избора да се извърнат към другите езикови центрове в града.
- с изключение на, представена в публикацията самодейност доброволците на сдружението реализират редица други общественополезни интензивности в поддръжка на локалната общественост, пенсионерски клубове, просветителни и културни институции, а също вземат участие в дигитализирането на остарели и редки печатни издания на Регионална библиотека – Бургас  (прилагаме снимка).
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР