В редакцията на Actualno.com получихме десетки сигнали, че масово се

...
В редакцията на Actualno.com получихме десетки сигнали, че масово се
Коментари Харесай

Читатели: Питат ни за какво ще гласуваме и какви бюлетини да получим

В редакцията на Actualno.com получихме десетки сигнали, че всеобщо се питат гласоподавателите защо ще гласоподават и какви бюлетини да им бъдат дадени. Притеснени жители даже обявиха, че в Пловдив им е декларирано, че тъкмо по този начин би трябвало да се организира вота и това не е нелегално.
Днес по обяд обаче, от Централната изборна комисия изрично опровергаха тази процедура. " Искам да обърна внимание на това, че получихме сигнали, че в избрани секции има случаи, в които на гласоподавателя не се дават всичките бюлетини и е питан защо ще гласоподава. Добре е да се знае, че гласоподавателят има право да получи всички бюлетини, с които се гласоподава в изборното помещение, а към този момент той е този, който би трябвало да уточни дали желае или не желае да гласоподава в избран тип избор. Не следва да се позволява от секционните изборни комисии нарушение на правото на гласоподавателя да взе участие във всички избори и да се резервира тайната на вота ", съобщи пред Българска национална телевизия представителят и член на ЦИК Александър Андреев.  Днес по обяд обаче, от Централната изборна комисия изрично опровергаха тази процедура.
" Искам да обърна внимание на това, че получихме сигнали, че в избрани секции има случаи, в които на гласоподавателя не се дават всичките бюлетини и е питан защо ще гласоподава. Добре е да се знае, че гласоподавателят има право да получи всички бюлетини, с които се гласоподава в изборното помещение, а към този момент той е този, който би трябвало да уточни дали желае или не желае да гласоподава в избран тип избор. Не следва да се позволява от секционните изборни комисии нарушение на правото на гласоподавателя да взе участие във всички избори и да се резервира тайната на вота ", съобщи пред Българска национална телевизия представителят и член на ЦИК Александър Андреев. 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР