В речта си пред посланиците украинският лидер заяви, че тази

...
В речта си пред посланиците украинският лидер заяви, че тази
Коментари Харесай

Зеленски: 143 страни по света - повече, от когато и да е било - подкрепиха нашата териториална цялост

В речта си пред посланиците украинският водач съобщи, че тази година е било допустимо постигането на исторически резултати. В частност една могъща световна коалиция се е основала към Украйна и отбраната на интернационалната сигурност. А Украйна е получила нужната поддръжка под формата на финансови средства, жизненоважни средства за защита, наказания против Русия, филантропична помощ и други

 

Той акцентира, че идната година Украйна ще отдели особено внимание на тези региони и континенти, в които украинските ползи са представлявани до момента по-малко, в сравнение с е належащо за богатството на Украйна и на украинската отбрана от съветската експанзия. За образец той уточни Африка.

 

Зеленски заяви и, че са избрани 10 страни в Африка, в които Украйна ще открие нови посолства. Той загатна и за комерсиалната самодейност " Украйна-Африка ", в сходство с която са били открити представителства в столиците на най-обещаващите страни на африканския континент. С всичко това, взето дружно, Украйна възнамерява да има представителства в тридесет африкански страни, добави Зеленски.

 

Украйна също така може да показа опита си в региона на хранителната сигурност, дигитализацията и киберсигурността. " Ние имаме опитът, който може да укрепи нашите сътрудници и да даде на Украйна нови другари в света ", акцентира Зеленски.

 

За задачата ще бъде приспособена и работата на украинските посолства, а методът при съставянето на екипа на посолствата ще бъде изменен.

 

Според Зеленски светът би трябвало да научава какви са потребностите на Украйна и украинците, като в това би трябвало да вземат участие освен политиците, само че също и бизнесът, медийната среда, общественият бранш. Всичко това е от сериозно значимо значение за възобновяване на Украйна и увеличението на натиска над Русия поради нейната война и гнет, акцентира той.

 

Зеленски посочи и предпочитаните области за украинската дипломация за идната година. По-специално представителите на дипломатическия корпус ще би трябвало да се концентрират върху началото на договаряния за присъединение на Украйна в Европейски Съюз и за плануваната среща на върха на НАТО. Дипломатите също така ще би трябвало да наблюдават деликатно и за потребностите на страната за възобновяване на енергийния бранш след съветските удари.

 

Зеленски добави, че идната година е нужно да се обезпечи приемането на нови мощни наказания против Русия. В допълнение е нужно и да се открият и блокират съветските активи, които са свързани освен с представители на страната агресор, само че и с съветския бизнес, който поддържа войната.

 

В края на срещата с посланиците Зеленки акцентира, че осъществяването на набелязаните задания, които той е загатнал през днешния ден, е също и детайл от успеха на Украйна. " Когато ние изпълняваме една характерна задача, ние ускоряваме успеха за Украйна, ние ускоряваме успеха за украинския народ. Най-важната задача за всички нас е успеха в тази война. Ние би трябвало да я реализираме и ще я реализираме ", съобщи той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР