В речта си пред Общото събрание на ООН, държавният глава

...
В речта си пред Общото събрание на ООН, държавният глава
Коментари Харесай

Тръмп пред ООН: Бъдещето не принадлежи на глобалистите, а на патриотите

В речта си пред Общото заседание на Организация на обединените нации, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп засегна смисъла на националния суверенитет, като прикани другите страни да се „ обичат “ и да отстояват ползите си, предупреждавайки, че „ бъдещето не принадлежи на глобалистите “, предава американският ефирен канал Fox News, представени от Агенция " Фокус ".
" Ако желаете независимост, гордейте се с вашата страна. Ако желаете народна власт, дръжте се за своя суверенитет и в случай че желаете мир, обичайте своята нация ".
" Мъдрите водачи постоянно слагат преди всичко положителното на личния си народ и своята страна. Бъдещето не принадлежи на глобалистите, бъдещето принадлежи на патриотите. Бъдещето принадлежи на суверенни и самостоятелни народи, които пазят своите жители, почитат своите съседи и почитат разликите, които вършат всяка страна специфична и неповторима ".
Тръмп, който е съсредоточил мандат към лозунга „ Америка преди всичко “, употребява речите си от 2017 година и 2018 година, с цел да пази и предизвиква смисъла на националния суверенитет - обръщение, което се сблъсква с по-глобалистичния образ на международната конструкция. Тези полезности постоянно са подложени на критика в Съединени американски щати, изключително неговият акцент върху охраняването на американските граници.
Американският президент употребява речта си, с цел да разяснява и продължаващата комерсиална война с Китай , заявявайки, че в основата на визията му стои „ амбициозна акция за реформиране на интернационалната търговия ".
„ Десетилетия наред интернационалната търговия е елементарно експлоатирана от страни, настоящи от неприятни подбуди. Тъй като работните места бяха предоставени на външни реализатори, дребна шепа стана богата за сметка на междинната класа “.
Заявявайки, че е изтекло времето на толериране на нарушаванията в търговията на Китай, Тръмп не пропусна да призове Пекин да резервира „ демократичния метод на живот в Хонконг “.
Очаквано Тръмп засегна в речта си възходящото интернационално напрежение с Иран . Той сподели на делегатите, че Съединени американски щати не желаят спор с други страни, само че че „ в никакъв случай няма да пропусна да защитя ползите на Америка ".
Американският президент Доналд Тръмп съобщи в Организация на обединените нации, че американските наказания против Иран ще се стягат дотогава, до момента в който Техеран не промени държанието си.
Тръмп срещна поддръжка за твърдата си позиция по отношение на Иран в понеделник, когато Англия, Франция и Германия се причислиха към Съединени американски щати в обвиняванията против Техеран за нападенията по-рано този месец против основни петролни уреди в Саудитска Арабия. Този ход бележи забележителна победа за Съединени американски щати, които се пробват да привлекат европейските народи на своя страна в акцията си за „ оптимален напън “ против Техеран. Миналата година Съединени американски щати се отдръпнаха от нуклеарната договорка с Иран от 2015 година, макар рецензиите на съдружниците си.
Оттогава насам Съединени американски щати постановиха серия от наказания, в това число и против Централната банка на Иран предходната седмица.
Освен това стопанинът на Белия дом акцентира, че желае да подписа „ превъзходна комерсиална договорка “ с Англия , която се приготвя да напусне Евросъюза на 31 октомври. „ Сега работим в тясно съдействие с премиера Борис Джонсън по една превъзходна комерсиална договорка ", съобщи Тръмп.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР