В речта си пред Конгреса президентът на САЩ Доналд Тръмп

...
В речта си пред Конгреса президентът на САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Тръмп потвърди намерението си да изтегли американските войски от Афганистан

В речта си пред Конгреса президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп удостовери волята си да изтегли американските войски от Афганистан , съобщи Франс прес.

" В Афганистан решителността и качествата на нашите бойци ни разрешиха да реализираме голям прогрес и започнаха мирни договаряния " , сподели Тръмп в речта си " За положението на Съюза ".

" Не е наша роля да служим като орган за поддържане на реда за други страни ", добави той и удостовери волята си " да се постави завършек на най-дългата американска война и да се върнат военните ни вкъщи ". " Работим за привършване на войните на Америка в Близкия изток ", акцентира той.

Външната политика заемаше напълно малко място в речта на президента, само че бяха упоменати ликвидирането на водача на " Ислямска страна " Абу Бакр ал Багдади в Сирия и на авторитетния ирански военачалник Касем Солеймани в Багдад.

Тръмп още веднъж прикани иранските водачи към договаряния. " Поради мощните ни наказания иранската стопанска система е доста зле. Можем да им помогнем да я съживят доста бързо, само че те може би са твърди горди или прекомерно глупави, с цел да изискат тази помощ. Да забележим кой път ще изберат ", сподели Тръмп.-->

Той удостовери поддръжката си за иранските антиправителствени стачкуващи и решимостта си да попречи на Ислямската република да се снабди с нуклеарно оръжие.

По отношение на мирния си проект за Близкия изток Тръмп бе напълно къс. " Като имаме поради, че всички предходни опити са се провалили, би трябвало да сме решителни и изобретателни за стабилизирането на района ", сподели само той.

Тази година в речта си Тръмп въобще не загатна договарянията си за денуклеаризацията на Северна Корея, които стигнаха до задънена улица.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР