В реч, произнесена от парламентарната трибуна, председателят на партия Възраждане“

...
В реч, произнесена от парламентарната трибуна, председателят на партия Възраждане“
Коментари Харесай

Костадин Костадинов обвинява премиера в национално предателство

В тирада, произнесена от парламентарната естрада, ръководителят на партия „ Възраждане “ Костадин Костадинов насочи съществени обвинявания към премиера Николай Денков . Костадинов изрично съобщи, че Денков е предал ползите на личния си народ, сравнявайки неговите дейности и изявления с тези на норвежкия политик Видкун Квислинг, чието име през днешния ден е синоним на национално изменничество .

Според Костадинов изявленията на Денков, които поддържат антируските наказания без оглед на въздействието им върху българската стопанска система, както и изказванията, че Русия съставлява опасност за Европа, освен че вредят на българските ползи, само че и слагат под въпрос националната сигурност на страната. Критиките не стопират дотук. Костадинов обръща внимание и на изменението в Конституцията , което разрешава на лица с двойно поданство да заемат висши държавни длъжности, виждайки в това деяние капацитет за непознато въздействие върху българската държавност и политика.

В своето ревю водачът на „ Възраждане “ не пропуща да подчертае и разликата във външнополитическата ориентировка сред своята партия и актуалното държавно управление. Според него, до момента в който държавното управление на Денков разрушава мостове и унищожава дългогодишни връзки, „ Възраждане “ се стреми към усъвършенстване на връзките и възобновяване на съдействието , изключително с Русия.

Позовавайки се на публичното мнение, Костадинов твърди, че естественият българин не вижда Русия като опасност , и слага под подозрение легитимността на политиките, които съставляват Русия като такава. Той приканва за осмисляне на националната политика и тактика , с цел да се защитят същинските ползи и сигурността на България.

Това изявление идва в миг на остро политическо опълчване в България, отразяващо разделянето в обществото по въпроси на външната политика, националната сигурност и еднаквост . Спорът сред „ Възраждане “ и държавното управление на Денков акцентира дълбоките разлики във вижданията за бъдещето на страната и нейното място на интернационалната сцена.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР