В реч, произнесена на 6 ноември, генералният секретар на ООН

...
В реч, произнесена на 6 ноември, генералният секретар на ООН
Коментари Харесай

Клането на палестински деца от Израел трябва да сложи край

В тирада, произнесена на 6 ноември, генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш съобщи, че „ Газа се трансформира в гробище за деца “. Въпреки че мненията му привлякоха неотложно медийно внимание, те по някакъв метод към момента подценяваха действителността за палестинските деца.

В Газа израелските сили убиват палестински деца с непостижима до момента скорост. През последните 40 дни израелските сили са умъртвили повече от 5000 деца в Газа – с спомагателни 1800 деца, изчезнали под руините на разрушени здания, множеството от които се считат за мъртви. Това са повече от 6800 палестински деца, убити за интервал от 40 дни. Това се равнява на над 170 деца, убити всеки ден.

Продължете да четете

лист от 4 детайла Иран разкрива осъвременена хиперзвукова ракета, до момента в който Хаменей популяризира Израел като „ неуспех “ Две публицисти, убити от израелската бомбардировка в бежанския лагер Bureij Бебета, евакуирани от ал-Шифа и трансферирани в южната част на Газа „ Бойкотирай Израел “ вдъхва нов живот на 100-годишната египетска марка сода края на списък

На Западния бряг израелските сили са умъртвили 54 палестински деца от 7 октомври, съгласно документи, събрана от Defence for Children International–Palestine (DCIP). Това включва 38 палестински деца, убити единствено през октомври, най-големият брой палестински деца, убити за един месец от началото на израелската военна окупация на Западния бряг през 1967 година

Както при предходни израелски военни офанзиви против Газа, израелските офанзиви, разследвани от DCIP, са извънредно безразборни и непропорционални. Израелската войска е атакувала цивилни и гражданска инфраструктура в гъсто обитаеми цивилни региони с избухливи оръжия с широкообхватно деяние. С други думи, всяка бомба, която израелската войска хвърля върху Газа, евентуално съставлява военно закононарушение.

Не се заблуждавайте, Гутериш биеше паника, тъй като знае, че палестинските деца живеят и умират в непостижим миг. Израелските сили са умъртвили повече деца през първия месец от войната, в сравнение с държавни и недържавни участници в други въоръжени спорове през последните две години, взети дружно, съгласно личните годишни отчети на шефа на Организация на обединените нации.

Близо 50 % от 2,3 милиона палестинци, живеещи в линията Газа, са деца. Това необикновено младо население е претърпяло 16 години израелска блокада, което се равнява на групово наказване. Палестинските деца са били изправени пред многократни израелски военни офанзиви, при които директните, безразборни и непропорционални офанзиви против цивилни и гражданска инфраструктура и систематичната безотговорност са били норма.

Гутериш знае, че броят на жертвите се чака да нарасне фрапантно, защото израелските управляващи са отрязали палестинците в Газа от храна, вода, електричество, медицински консумативи и гориво, катапултирайки пленено цивилно население в това, което той разказа като „ призрачен сън “, който „ е рецесия на човечеството “.

Сред популацията на Газа има към 50 000 бременни хора. Това значи, че всекидневно се правят приблизително 160 доставки.

Бременните хора се борят за достъп до съществени здравни услуги, защото здравната система се срина. Хората в следродилния интервал и бебетата в неонатологичните отделения са изложени на сериозен риск заради рисков дефицит на гориво, защото израелските управляващи са забранили влизането на гориво, обезверено належащо за работа на генератори за работа на животоспасяващо съоръжение.

Оцелелите от израелската бомбардировка са изправени пред възходяща продоволствена неустановеност и липса на чиста вода, което излага бременните дами и децата изключително на риск от заболявания, недохранване и здравословни затруднения.

Британската филантропична организация Oxfam заяви, че заради съвсем цялостния отвод на израелските управляващи за филантропичен достъп, гладът се употребява като оръжие за война против цивилни в Газа. Агенцията на Организация на обединените нации за подкрепяне и работа на палестинските бежанци (UNRWA) означи, че условията са безчовечен и не престават да се утежняват с изминаването на дните за повече от 717 000 вътрешно разселени хора, приютили се в 149 уреди на UNRWA.

Израелски публични лица, в това число министър-председателят Бенямин Нетаняху, многократно отхвърлиха нарастващите апели и напън за преустановяване на огъня в Газа. Вместо това израелските сили засилиха безразборните и директни офанзиви против жилищни здания и гражданска инфраструктура, включително болници, училища, пекарни и слънчеви панели.

Тъй като израелските публични лица наподобяват индиферентни в опита си да обезлюдят Газа и да основат условия, които отстраняват живота на палестинците, международните водачи демонстрират, ден след ден, че им липсва смелостта да прекратят бомбардировките и вместо това интензивно поддържат израелците нахлуване.

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън неотдавна утвърди договорка с Израел за 320 милиона $ за закупуване на прецизни бомби от Съединените щати и позволи продажбата на хиляди автомати на израелските управляващи макар опасенията, че те могат да попаднат в ръцете на Израелски заселници в окупирания Западен бряг. Това е отвън незабавното финансиране от 14 милиарда $ за Израел, поискано от Конгреса на Съединени американски щати.

Тези продажби и финансиране на оръжия вършат Вашингтон още по-съучастник в очевидните всеобщи зверства, които израелската войска прави в Газа.

В продължение на десетилетия интернационалната общественост поддържа и оправдава израелските военни закононарушения и отричането на правото на самоопределяне на палестинския народ, поставяйки преди всичко сигурността на израелския народ за сметка на палестинския живот. Палестинските деца поемат тежестта на това съучастничество и неуспеха на интернационалното право, механизмите за отбрана и отчетност.

Парализиращо е да се мисли, че към 9 до 10 класни стаи с възпитаници биват заличавани от Земята всеки ден от интензивното бомбардиране на жилищни здания и гражданска инфраструктура от израелската войска в Газа.

Трябва да се опълчи на утвърждението на дейностите на Израел от администрацията на Байдън и на геноцидната зелена светлина, която даде. Световните водачи би трябвало да се вслушат в апела на шефа на Организация на обединените нации за неотложно преустановяване на огъня и да оказват помощ да се постави завършек на избиването на палестински деца.

Възгледите, изразени в тази публикация, са лични на създателя и не отразяват безусловно публицистичната позиция на Al Jazeera.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР