В реч на икономическия форум в Давос руският президент Владимир

...
В реч на икономическия форум в Давос руският президент Владимир
Коментари Харесай

Путин: Интернет гигантите са вече в конкуренция с държавите

В тирада на икономическия конгрес в Давос съветският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През разкритикува интернет колосите, които съгласно него "са към този момент в действителност в конкуренция с страните ", предадоха Българска телеграфна агенция и Франс прес.

"Къде е границата сред триумфа на международна компания с известни услуги и опитите за недодялан надзор на обществото по лично убеждение? ", попита риторично Путин, намеквайки, че тази граница е към този момент премината и че са наранени "основните човешки права ".

"Наскоро видяхме това в Съединени американски щати ", добави съветският президент, който визираше блокирането на акаунта в Туитър на някогашния американски президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския след смъртоносния взлом на негови последователи над Капитолия на 6 януари.

В Русия интернет остава релативно свободен за разлика от обичайните медии и мнозина млади руснаци от ден на ден се осведомят от платформи като ЮТюб, където видеоматериали на журналиста Юрий Дуд или опозиционера Алексей Навални събират десетки милиони гледания, отбелязва Агенция Франс Прес.

Путин съобщи още, че пандемията от Ковид-19 може да се проточи, в случай че милиони хора не получат отбрана от вируса, съобщи Ройтерс.

В речта си Путин също по този начин прикани за повече разговор сред Русия и Европейски Съюз и по-положителен дневен ред за възстановяване на обтегнатите връзки, които съгласно него са довели до спад в комерсиалния продан.

Русия и Европейски Съюз са естествени сътрудници в стопанската система и културата, акцентира той и прикани за превъзмогване на уплахите, съобщи ДПА.

Връзките на Русия със Запада сега още веднъж се обтягат поради хвърлянето в пандиза на рецензия на Кремъл Алексей Навални, отбелязва Ройтерс.

Руското външно министерство, представено от Интерфакс, съобщи в тази връзка, че обстановката с Навални може да подкопае опцията за насърчаване на съдействието сред Русия и Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР