В реч, изнесена пред военен персонал от турската армия във

...
В реч, изнесена пред военен персонал от турската армия във
Коментари Харесай

Ердоган: Кипър можеше да бъде изцяло наш, ако през 1974 г бяхме тръгнали на юг

В тирада, изнесена пред боен личен състав от турската войска във вечерните часове на понеделник, президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че " целият остров Кипър можеше да бъде наш “, оповестява електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini, представено от " Фокус ".

Ердоган " освен отбрани турската инвазия в Кипър, само че отиде даже по-далеч, като посочи, че в случай че турските сили са се придвижили по-на юг през 1974 година, тогава целият Кипър можеше в този момент да е турски “, отбелязва гръцкият вестник.

" Преди половин век кипърските турци се върнаха от ръба на геноцида. В Мирната интервенция през 1974 година починаха 498 наши бойци от всички краища на страната, офицери, подофицери и цивилни. Въпреки целия напън, в случай че не беше намесата на Турция, през днешния ден нямаше да съществуват нито Севернокипърската турска република, нито киприотските турци. Всъщност, може би в случай че бяхме тръгнали на юг и споделям това като дете на сегашното, нямаше да има повече юг и север и Кипър щеше да бъде напълно наш, “ съобщи турският президент.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР