В реакторното отделение на Втори енергоблок на Беларуската АЕЦ (генерален

...
В реакторното отделение на Втори енергоблок на Беларуската АЕЦ (генерален
Коментари Харесай

В Беларуската АЕЦ започна заваряването на главния циркулационен тръбопровод

В реакторното поделение на Втори енергоблок на Беларуската АЕЦ (генерален архитект и реализатор – инженеринговото поделение на „ Росатом “ – Групата компании ASE) стартира един от най-важните стадии от строителството – заваряването на основния циркулационен водопровод (ГЦТ). Началото на заваряването е старт към подготовката на системите и оборудването на първи силует към промивка при отворен реактор. Производител на основния циркулационен водопровод, както и на другото основно съоръжение на реакторна зала е машиностроителното поделение на „ Росатом “ - Атмоенергомаш. Това е единственият снабдител на безшевни тръби за основен циркулационен водопровод в Русия. Преди това тръбите са били внасяни.

„ Заваряването на ГЦТ е една от основните интервенции на стадий строителство на енергоблока. На нея й се обръща особено внимание, защото от датата на довеждане докрай на процеса се дефинира целият график за хидроизпитанията на реактора “, означи вицепрезидентът и шеф на плана за създаване на Беларуската АЕЦ от „ АСЕ “ Виталий Медяков.

Заваръчните съединения на ГЦТ (28 шева) би трябвало да дават отговор на изключително строги условия, защото от това зависи сигурността и успеваемостта на работата на енергоблока. Успоредно със заваръчните действия експертите на главния реализатор и възложителя ще организират поетапен надзор на всички изпълнявани интервенции – образен, измервателен, радиографски, капилярен и ултразвуков.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР