В РДПБЗН-Пловдив са постъпили над 170 сигнала за наводнени мазета,

...
В РДПБЗН-Пловдив са постъпили над 170 сигнала за наводнени мазета,
Коментари Харесай

Над 170 сигнала са получени за наводнени мазета, приземни етажи и пътища

В РДПБЗН-Пловдив са постъпили над 170 сигнала за наводнени изби, приземни етажи, пътни сектори и закъсали коли. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи, представени от Българска национална телевизия.

``
реклама
Произшествията се отработват от 14 екипа на РДПБЗН-Пловдив. Предислоцирани са 2 екипа с 6 чиновници и 6 мотопомпи от РДПБЗН-Кърджали. Отводнени са 4 болнични заведения, изтеглени са коли с бременна жена, майка с 2 деца и майка с 3 деца (от разнообразни автомобили). Екипи са се отзовали на 2 сигнала за изтегляне на трудноподвижни хора.

Пожарникари работят по няколко от бедствените местоположения в града. От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че е високо равнището на водата по бул. „ Васил Априлов “, улица „ Гладстон “, пътен възел „ Скобелева майка ” и „ Коматевския възел ”.

Най-голямо количество дъжд паднало в Пловдив - 69 л/кв.м. Това оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

В Пазарджик са регистрирани 37 л/кв.м дъжд, във Враца – 33 л/кв. м., а в Кърджали – 16 л/кв.м. Дежурният синоптик изясни, че няма съответни данни за градушки в страната. Имало е градушки, само че не са били в границите на синоптичните станции, поради което не са регистрирани.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР