В разпространения текст се казва, че по време на разговорите

...
В разпространения текст се казва, че по време на разговорите
Коментари Харесай

Гръция в стратегическото партньорство с Израел за отбраната frognews.bg

В публикувания текст се споделя, че по време на диалозите сред двамата министри е очебийно " смисъла на мощните, вековни връзки на другарство сред Гърция и Израел, както и техните стратегически отбранителни връзки за сигурността на двете страни, както и за стабилността и просперитета на целия район. "

 

Препотвърдено е изключителното високото равнище и динамичност на военното съдействие сред въоръжените сили на Гърция и Израел, както и осъществяването на значими, взаимноизгодни стратегии в региона на отбранителната промишленост и общото предпочитание за по-нататъшното им подсилване.

 

От публикувания текст се споделя още, че министърът " поздрави израелския си сътрудник за скорошното съглашение за демаркация сред Израел и Ливан, което основава казус и е образец за всички страни в района. Той също по този начин ясно демонстрира, че разграничаването на морските зони е допустимо при съблюдаване на интернационалното право “.

 

В взаимно изказване след срещата Панайотопулос съобщи, че стратегическите връзки сред Гърция и Израел се основават на мощни връзки на другарство и споделена визия за атмосфера на непоклатимост, сигурност и разцвет в Източното Средиземноморие.

 

Панайотопулос уточни: " Днес имахме опцията да потвърдим нашата обща цел и предпочитание за разширение и задълбочаване на стратегическото отбранително партньорство сред Гърция и Израел, което доближи извънредно високо равнище през последните години. Отбранителните връзки сред нашите страни се укрепват посредством голям брой взаимни учения и образование на въоръжените сили на нашите страни, шерване на познания и опит. "  

 

Панайотопулос акцентира, че не " сме решени да поддържаме тази непрестанно възходяща инерция, както и да обогатим нашето взаимноизгодно съдействие в региона на отбранителната промишленост с нови действия и значими планове, като да вземем за пример този за интернационалния център за образование на водачи в Каламата. “

 

По думите на Панайотопулос е била и разисквана и обстановката в Украйна и сигурността в Източното Средиземноморие. Международният център за образование на военни водачи в град Каламата на полуостров Пелопонес към този момент проработи. В основаването и действието на центъра интензивно взе участие израелската компания Elbit Systems.

 

Цената на контракта, разчетен за период от над 20 години, ще бъде към 1.68 милиарда $. По-специално, той планува закупуване на 10 самолета M-346 (Lavi), поддръжка на самолети T-6 (Efroni), даване на симулатори, образование и логистика.

 

Предполага се, че водачи от страни отвън НАТО също ще могат да преминат образование в Гърция, което ще разреши в дълготраен проект тя да възвърне част от разноските и да усъвършенства имиджа на страната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР