В разправа в съдебната зала, подготвяна пет години, превърналият се

...
В разправа в съдебната зала, подготвяна пет години, превърналият се
Коментари Харесай

Бившият адвокат на Тръмп Майкъл Коен свидетелства срещу него в процес за измама

В кавга в правосъдната зала, подготвяна пет години, трансформиралият се зложелател на Доналд Тръмп Майкъл Коен свидетелства във вторник, че е работил за повишение на хипотетичната стойност на активите на някогашния президент до „ колкото число ни сподели Тръмп “.

Адвокатите на Тръмп – и отвън съда, самият Тръмп – на собствен ред се пробваха да показват Коен като сериен лъжец, който се призна за отговорен в закононарушения, включващи укриване на налози и изричане на неистини пред Конгреса и банка. По време на под напрежение пресечен разпит Коен, лишен от адвокатска дееспособност юрист, даже изложи личните си адвокатски възражения, отговаряйки на някои запитвания с „ запитан и виновен! “

Това беше изпълнена напрегнато среща лице в лице сред Тръмп и човек, който един път даде обещание да „ понесе патрон “ за него. В последна сметка Коен се озова в пандиза и се трансформира в изтъкнат очевидец против някогашния си началник тук-там от правосъдни здания до Конгреса.

Сега Коен е основна фигура в делото на основния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс, в което се твърди, че Тръмп и компанията му са измамили банки, застрахователи и други, като са им дали финансови доклади, които са нараснали благосъстоянието му.

„ Бях претрупан от господин Тръмп да увелича общите активи въз основа на число, което той случайно избра “, свидетелства Коен, казвайки, че той и някогашният финансов началник на Тръмп Алън Уайселбърг са работили „ за назад планиране на разнообразни различни активи класове, увеличете тези активи, с цел да реализираме число, което господин Тръмп ни е упълномощил. “

Попитан какво е това число, Коен отговори: „ Каквото и число да ни сподели Тръмп. “

Тръмп отхвърля обвиняванията на Джеймс. Извън съда Тръмп отхвърли описа на Коен като думите на „ потвърден измамник “.

„ Свидетелят е изцяло дискредитиран “, сподели Тръмп. „ Той е компрометиран нарушител и това е методът, по който става ясно. “

Бившият президент и любимец на Републиканската партия през 2024 година непринудено пристигна в съда за шести ден този месец. Коен сподели, че не е виждал Тръмп от пет години до момента. 

„ Страхотно събиране “, сподели Коен отвън съда. Той настоя, че „ не става дума за Доналд Тръмп против Майкъл Коен или Майкъл Коен против Доналд Тръмп. Става дума за отчетност, ясно и просто “.

Коен свидетелства, че Тръмп ще извика него и Уайселберг и ще каже да вземем за пример: „ Всъщност не коствам четири и половина милиарда $. Наистина коствам повече от шест. “

Коен сподели, че по-късно той и финансовият шеф ще надуят цената на парцелите на Тръмп, като ги обвържат със „ сравними “ недвижими парцели, които в действителност са разнообразни – чисто нови планове с по-високи тавани, по-широки изгледи и липса на контролиране на наема, да вземем за пример.

Ръководителите на застрахователни компании бяха показани пресилени изказвания, където комбинацията от извънредно високи стойности и ниски отговорности може да обезпечи на Тръмп по-благоприятни награди, свидетелства Коен. Плюс това, сподели той, Тръмп съзнателно ще се появи на към три четвърти от срещите на заместниците си със застрахователите и ще провокира диалог в смисъл, че е задоволително богат, с цел да се самозастрахова, в случай че не може да получи добра награда.

Както свидетелства Коен, Тръмп от време на време шепнеше на юристите си или поклащаше глава. В други моменти някогашният президент се прегърби напред на мястото си, наблюдавайки с напрежение, или се облегна обратно със скръстени ръце. Той прояви мощен интерес към кръстосания разпит на Коен, махна към юристите си и изви шия, с цел да види по-добре.

Адвокатът на Тръмп Алина Хаба оспори федералните самопризнания за отговорен на Коен през 2018 година и сегашните му старания да се дистанцира от някои от тях. Въпреки че се призна за отговорен в укриване на налози и в предоставяне на погрешни изказвания пред банка при молба за заем, той сподели във вторник, че е излъгал, когато е направил тези самопризнания. Той допусна, че е взел участие единствено в „ пропускане на налози “ и не е съумял да поправя неточностите в документите за заема.

„ Няма да ме излъжеш и мен? “ — многозначително попита Хаба. И когато Коен възрази на избрани въпроси и раздруса случаи, които той сподели, че му е разрешил да го направи, Хаба отвърна, че бърка.

„ Ако към момента имахте адвокатската си брошура, щеше да разберете това “, сподели тя. Друг юрист на Тръмп, Кристофър Кайз, се оплака, че Коен е „ сериен измамник “, който е „ отвън надзор “ и желае да „ играе арбитър “.

Действителният арбитър, Артър Енгорон, сподели на Коен да отговори на множеството въпроси.

Engoron към този момент постанови, че Тръмп и неговата компания са направили машинация. Процесът включва оставащи искове за интрига, застрахователна машинация и подправяне на бизнес записи.

Тръмп споделя, че активите му в действителност са били подценени и той твърди, че отводът от отговорност във финансовите му доклади всъщност сподели на получателите сами да ревизират числата.

Той се присмя на случая като „ машинация “, „ машинация “ и част от напъните на Джеймс и други демократи да провалят акцията му. 

Коен прекара десетилетие като гневно предан персонален юрист на Тръмп, преди да скъса с него през 2018 година на фона на федерално следствие, което изпрати Коен във федерален затвор. Той също по този начин е главен очевидец на обвиняването в обособеното наказателно дело на Тръмп за пари в Манхатън, планувано за правосъден развой идната пролет. < p> Джеймс приписва на Коен подтик за нейното гражданско следствие, което докара до правосъдно дело за машинация и правосъден развой. Тя цитира показанията на Коен пред Конгреса през 2019 година, че Тръмп е имал история на погрешно показване на цената на активите, с цел да получи преференциални условия за заем и данъчни облекчения.

По-рано този месец Тръмп отдръпна иск за 500 милиона $, който упрекна Коен в „ разпространяване на неистини “ и нарушение на съглашение за дискретност. Говорител на Тръмп сподели, че някогашният президент единствено стопира правосъдния развой, до момента в който води акция и се бори с четири наказателни каузи.

В едно от тези наказателни каузи съобвиняемата Джена Елис, юрист, се призна за отговорна във вторник по обвиняване за углавно закононарушение поради старания да анулира загубата на изборите на Тръмп през 2020 година в Грузия. Тя е четвъртият обвинен, сключил договорка по делото.

Адвокатите на Тръмп се пробваха да забавят процеса в Ню Йорк във вторник с аргумента, че случаите на ковид измежду чиновниците на Джеймс излагат на риск здравето на някогашния президент. Офисът на основния прокурор в изказване съобщи, че е подхванал всички стъпки, с цел да уведоми съответните страни и е следвал здравните инструкции.

По-късно Тръмп се оплака отвън съда, че „ това, което направиха с Коронавирус в правосъдната зала, е срам “, само че той и юристите до него не сложиха маски.

(AP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР