В размяната на въпроси чрез медиите между премиера Бойко Борисов

...
В размяната на въпроси чрез медиите между премиера Бойко Борисов
Коментари Харесай

Христо Иванов: Разграничаването на Борисов от Пеевски и Цеко Минев е част от ефекта "Магнитски"

В размяната на въпроси посредством медиите сред премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев е част от резултата " Магнитски ", счита водачът на " Да, България " Христо Иванов.

" Очевидно е нашите играчи на обществения и непубличния терен стартират мощно да се изнервят от това, че може да му бъдат наложени наказания върху негови очевидни и не толкоз очевидни активи у нас и в чужбина и това влияние изяснява поредност внезапни придвижвания, които следим ", сподели Иванов в изявление за Би Ти Ви.

" Очевидно е, че министър председателят в изявлението си през вчерашния ден е желал да се разграничи и от Цеко Минев и от Делян Пеевски ", сподели Иванов и добави, че кариерата на Борисов е неотлъчно обвързвана и с Цеко Минев, и с Пеевски. Според него с сходни упования е обвързвана обстановката към Първа капиталова банка и Общинска банка. Ако се окаже, че Минев стои зад " Юлен ", това значи сериозен проблем със сзързани лиза в ПИБ - нещо, което е неразрешено и от българското и от европейското законодателство.

Делян Пеевски по думите му " е централен воин през последните 10 - 15 година при всички ръководства и най-мащабният образец за това по какъв начин в България се управлява официално и неофициално въздействие, което унищожава институционалния ред, с цел да основава струпване на стопански богатства и изгоди от това състояние на нещата ".

Той настоя, че сходни тематики би трябвало да получават институционален отговор, а не да се трансферират като парещ картоф " ти сподели, аз рекох, ти отхвърли ". " Имаме с години натрупвани въпроси, на които не се дава отговор, тъй като нямаме работещи институции. Прокуратурата не си прави работата - това е инструментът, който може да се бори с корупцията. Дългогодишно не си прави работата банковият контрол, а комбинацията от тези два фактора сътвори събарянето на КТБ ", акцентира водачът на " Да, България ".

В средата на август предходната година стана известно, че американският лобист Джоузеф Огъстин от юридическата компания JWI " Джеферсън Уотърман интернешънъл " е внесъл документи, с които притежателят на банкрутиралата КТБ и някогашен бизнес сътрудник на Пеевски - Цветан Василев публично кандидатства за протекция в Съединени американски щати по закона " Магнитски ". По-късно стана известно, че Пеевски е наел американска правна адвокатска фирма, с цел да го пази в този проблем.
Какво сподели Борисов за Цеко Минев и Пеевски четете тук.
Какви въпроси зададе президентът Румен Радев четете тук.
Какво отговори Борисов на Радев четете тук.
Как реагира Пеевски четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР