В размер на около 1 500 лева са щетите, нанесени

...
В размер на около 1 500 лева са щетите, нанесени
Коментари Харесай

1 500 лв. коства вандалската проява върху новата капкова система в Асеновград

В размер на към 1 500 лв. са вредите, нанесени върху новата система за капково напояване в Градския парк на Асеновград. Припомняме, че през месец май бяха осъществени вандалски прояви върху оборудването. Тръбите му бяха съзнателно срязани няколко пъти, дни откакто то бе въведено в пробна употреба.
Към този миг не е ясно кой или кои са причинителите на вандалската демонстрация. За всяко посягане на общинска благосъстоятелност се осведомят съответните органи, увериха от Община Асеновград. Ремонтът на засегнатите елементи от напоителната система бе осъществен за сметка на компанията реализатор, защото обектът не е бил предаден на Общинската администрация в града. Това е забавило и изъзршването на съответните проби.
Към момента, системата за капково напояване работи на експериментален режим. Функцията й ще бъде напълно механизирана, като няма да има човешка интервенция. След осъществяване на експериментален тест за работата на оборудването, напояването на Градския парк в Асеновград ще се прави в часовете от 22:00 ч. до 06:00 ч. Предварителни планове на разноските за електричество и вода няма, показаха от Общината. От там разясниха, че изясненост за разходваните средства ще има едвам, след въвеждане на цялостен работен развой на системата. В началото на есенния сезон, пък, ще стартира и затревяването на Градския парк в Асеновград.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР