В различните култури и традиции суеверията за лошия късмет често

...
В различните култури и традиции суеверията за лошия късмет често
Коментари Харесай

Не подарявайте тези неща, носят лош късмет

В другите култури и обичаи суеверията за неприятния шанс постоянно се разграничават.
Докато някои могат да отхвърлят тези вярвания като елементарни суеверия, други ги възприемат съществено и заобикалят избрани дейности, с цел да предотвратят евентуални несгоди.
Ето 10 неща, които се считат за неприятен шанс при раздаването в другите култури:

Ножове
В доста култури се има вяра, че даването на нож на някого води до спиране на връзките сред даващия и получаващия. За да се противодейства на това, е признато към подаръка да се включи дребна сума пари, което го трансформира в покупка, а не в подарък.

Огледала
Суеверието, обвързвано с огледалата, се корени в концепцията, че те могат да уловят душата. Смята се, че подаряването на огледало трансферира част от душата на подаряващия на получателя, което може да докара до отрицателни последствия.

Обувки
Някои култури имат вяра, че подаряването на обувки може да донесе неприятен шанс, защото обувките се свързват с концепцията да се оттеглиш от някого или нещо. Освен това се счита за неуважително да се подарява нещо, което допира краката.

Часовници
В китайската просвета часовниците се свързват с отминаващото време и постоянно са свързани с погребения. Подаряването на часовник може да символизира противоположното преброяване до края на дадена връзка или живот, което го прави неудачен подарък.

Чадъри
Суеверията, свързани с чадърите, са разнообразни в другите култури. На някои места се счита, че да подариш на някого чадър е еднакво на това да му пожелаеш дъжд, който да донесе негативи.

Перли
Перлите се свързват със сълзите в доста култури, което ги прави знак на тъга и горест. Подаряването на перли може да се преглежда като пожелаване на сълзи на получателя.

Котки
Въпреки че котките постоянно се считат за знак на шанс, в някои култури подаряването на котка се счита за неприятен шанс. Това поверие може да се дължи на асоциацията на котките с вещици или свръхестественото.

Празни портфейли или чанти
Смята се, че подаряването на празен портфейл или чанта символизира благопожелание за финансови усложнения. Смята се, че неналичието на пари в портфейла или чантата ще донесе беднотия на получателя.

Носни кърпички
Подобно на вярванията, свързани с огледалата, се счита, че даването на кърпичка на някого съставлява сълзи и горест. Смята се, че това е неприятно предвещание за връзките сред даващия и получаващия.

Всичко, което е в комплект от четири
В някои източноазиатски култури цифрата четири се свързва със гибелта, защото думата за " четири " звучи сходно на думата за " гибел ". Затова постоянно се заобикаля даването на предмети в комплект от четири, с цел да се предотврати навличането на неприятен късмет
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР