В разкъсвания от война Судан Макур Диет познава добре ужаса

...
В разкъсвания от война Судан Макур Диет познава добре ужаса
Коментари Харесай

Мъжът, който връща надеждата за живот

В разкъсвания от война Судан Макур Диет познава добре ужаса на спора.

Преди повече от 10 години той останал без един крайник поради рана от патрон. Макур изгубил вяра за бъдещето и бил на път да се съобщи.

Но един ден получил протеза и нов късмет за живот . Сега задачата му е да оказва помощ на други жертви на принуждение да проходят още веднъж. Той обикаля страната, открива хора с ампутирани крака и конструира протези за тях в работилницата си. Вижте неговата история в във vbox7:

Южен Судан е бил унищожен от унищожителни удари, само че Макур оказва помощ за възобновяване му, малко по малко.
 Судан iStock/Getty Images
“На война всички страдат. Разбрах какъв брой е значим кракът ми в деня, в който беше ампутиран. Въпреки това работя в рехабилитационен център и върша нови крайници за другите ”, споделя Макур.

Една от тези „ други “ е Марта Атет от едно от прилежащите села. Марта е изгубила единия си крайник след захапване от змия и дълго време не е имала вяра, че още веднъж ще може да върви.
 протези National Geographic

Тя споделя следното: „ Месеци бях на легло. Мислех си за самоубийство, да се махна от този свят. Но фамилията ми сподели, че самоубийството не е решение. Нужно е неизменност, даже да си на легло. Казаха, че в случай че се оправя, ще ми намерят неестествен крайник. “
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР