В Разградще бъде отворена безплатна детска кухня. Обедно детско меню

...
В Разградще бъде отворена безплатна детска кухня. Обедно детско меню
Коментари Харесай

В Разград отварят безплатна детска кухня за 200 деца

В Разград ще бъде отворена безвъзмездна детска кухня . Обедно детско меню ще получават 200 деца от община Разград на възраст от 10 месеца до 3 години, оповестиха от общинската администрация. 

Услугата става допустима след сключване на партньорско съглашение сред община Разград и Агенцията за обществено подкрепяне за осъществяване на дейностите по план, финансиран по Програмата за храни и главно материално подкрепяне 2021-2027 г. 

Документи за използването на детската кухня се одобряват в Дирекция „ Социално подкрепяне “ в Разград. Всеки един кандидат-потребител ще бъде оценен от обществената работа по избрани критерии.

Одобрените фамилии ще могат да получават храната от кухнята на Детска ясла „ Слънчево детство “. 

Продължителността на плана е до 30 септември 2025 година В този интервал обществените служби ще правят инспекции по отношение на това дали потребителите не престават да дават отговор на изискванията, ще се одобряват и нови поръчки, показват от общинската администрация.

Това е трети план на община Разград, утвърден за финансиране през последните две седмици. Местната администрация подписа контракт за осъществяване на проект „ Бъдеще за децата в община Разград “. Одобрен е и план на общината за осъществяване на ограничения за енергийна успеваемост в Ученическото общежитие в Разград.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР