В Разград се проведе първият в родната история на бийч

...
В Разград се проведе първият в родната история на бийч
Коментари Харесай

Лудогорец прие първия в историята семинар по плажен футбол в България

В Разград се организира първият в родната история на бийч сокъра семинар, в който се разискаха последните новости в най-атрактивната вариация на футбола. Участие в мероприятието, проведено от ръководителя на комисията към БФС господин Николай Чернев, взеха представители на повече от двадесет клуба в страната. Домакин пък бе футболният първенец Лудогорец, на чиято база се организира събитието.

Семинарът стартира с лекция на изпълнителния шеф на разградчани господин Ангел Петричев, който срещна присъстващите с ръководството и маркетинга в клуба. Той акцентира някои съществени правила и практики, които би трябвало да следва всеки един тим по пътя на своето развиване, в случай че желае да действа дълго и сполучливо на футболната карта.
Специален посетител на събитието бе господин Румен Вълков, ръководител на Аматьорската футболна лига, който увери аудиторията, че БФС ще стои твърдо зад развиването на бийч сокъра у нас, както и че ще бъде обезпечено нужното финансиране за идния сезон пред националния тим, който, съгласно него, се е показал чудесно през миналото лято.
Старши треньорът на родните " лъвове " Симеон Христов срещна гостите с най-актуалните вести от миналия уоркшоп в спорта. Програмата за идващите шест години на ФИФА дефинират бийч сокъра като приоритет на международната центраба, а всички старания ще бъдат ориентирани за вкарването му в олимпийското семейство. Статутът на играчите и други забавни тематики от Дубай бяха част от неговата презентация.
Дейно присъединяване в полемиките по настоящи въпроси взеха членовете на комисията по плажен футбол господин Велин Крачанов, господин Стоян Алексиев и господин Калоян Георгиев, както и сътрудника им от футзала и мини футбола господин Пламен Божидаров.
Семинарът приключи с изложение на Николай Чернев, в което той начерта главните цели в работата на администриращия орган за идващия сезон. 
Планират се осъществяване на градски шампионати и шампионати в първата част на дейния спортен интервал, като центровете на това ще бъдат четири - Бургас, Варна, Русе и София. В държавния шампионат ще вземат присъединяване най-хубавите отбори от тези съревнования, а шампионатите че бъдат четири, като следва да се уточнят местата на тяхното осъществяване. В началото на януари ще бъде направена новата разпоредба за шампионатите от БФС, когато и ще бъдат оповестени всички периоди за поръчки и документи по присъединяване на клубовете.
В комисията имат предпочитание да провеждат и интернационалните шампионати, а пред националния тим следва присъединяване в ЕВРО лигата. Ако ФИФА насрочи Световния шампионат за пролетта на 2019 година ще би трябвало да има и квалификации през идната година.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР