В разговор с Димитър Колев – председател на Общинския съвет

...
В разговор с Димитър Колев – председател на Общинския съвет
Коментари Харесай

Председателят на САБ Христо Мутафчиев, предприе действия в подкрепа на екипа на Драматичен театър „Боян Дановски“ в Перник.

В диалог с Димитър Колев – ръководител на Общинския съвет в града, бяха разисквани проблемите, пред които е изправена локалната власт във връзка с културните си структури.
,,Съюзът на артистите в България показва безапелационна позиция против съкращаването на чиновниците на театъра, изключително в интервала на изключителното състояние, в което се намираме. Съзнаваме нуждата от осъществяване на незабавна промяна и усъвършенстване на цялостната културна активност в общината, само че се противопоставяме против освобождението на експертите – артисти и чиновници на театъра, тъй като реформирането е интелектуален развой, а не внезапно и преждевременно деяние, което води единствено до заличаване на човешки ориси.

В първите работни дни след Новата година ще водим разговор с управлението на общината и с други представители на локалната власт, с цел да ги убедим, че би трябвало да се погрижат по-скоро за съставянето на ясна тактика за оздравяването и стабилизирането на културните си институти, в сравнение с за обезличаването им. Извършена вярно, сходна тактика би довела и до мечтаното усъвършенстване на разноските. “ – показа с представителите на Община Перник ръководителят на САБ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР