В разгара на търговската война Китай залага на златото. От

...
В разгара на търговската война Китай залага на златото. От
Коментари Харесай

В разгара на търговската война Пекин е увеличил златните си резерви с близо 100 тона

В разгара на комерсиалната война Китай залага на златото. От декември до момента Пекин е нараснал запасите си в благородния метал с близо 100 тона на фона на възходящите цени и опасенията към спора на страната с най-голямата стопанска система в света.

Китайската централна банка е нараснала запасите си в злато до 62,45 милиона унций през август от 62,26 милиона месец по-рано, демонстрират настоящи данни, представени от Bloomberg. Това значи, че през миналия месец Пекин е закупил 5,91 тона злато като допълнение към към 94 тона за предходните месеци от началото на 2019 година.

Запасяването от страна на азиатския водач, както и от други страни, като Русия, беше един от факторите за рекордното повишаване на благородния метал през последните седмици.

" Растежът на тези покупки ще продължи и през идващите години ", считат специалисти от Australia & New Zealand Banking Group.

" Търговските ограничавания - в тази ситуация с Китай, и глобите - в тази ситуация с Русия, подтикват централните банки да търсят опция за диверсифициране на запасите си ", показват те в своя позиция.

" Заедно с възходящата политическа и икономическа неустановеност златото се оказват желания сигурен актив и ще продължи да бъде подобен за централните банки в световен мащаб ", считат експертите.

Преди години Пекин не беше увеличавал запасите си в злато в дълготраен проект. За първи път съществено придвижване нагоре имаше през 2015 година, когато те бяха увеличени с 57% до 53,3 милиона унции. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР