В разгара на пролетта, когато летният ви бански костюм “наднича

...
В разгара на пролетта, когато летният ви бански костюм “наднича
Коментари Харесай

Това са въглехидратите, които без да се притеснявате можете да включите в менюто си и да не ви се лепят

В разгара на пролетта, когато летният ви бански костюм “наднича " от дрешника, може би скрито се оглеждате и виждате няколкото кг, които не желаете да бъдат там, където са сега. Преди да започнете непоколебим хранителен режим и да зачеркнете въглехидратите изцяло от менюто си, помислете дали това е здравословно.

Вместо да си донесете още повече стрес, просто променете леко питателните си привички, поучава " Аз дамата ". В идващите редове ви предлагаме къс лист с “добри " въглехидрати, които можете да консумирате, по време на хранителен режим. А ето ги и тях:

Банани 

Един огромен банан (136 грама) съдържа към 31 грама въглехидрати под формата на нишесте или захари. Бананите също са с високо наличие на калий и витамини B6 и C и съдържат няколко потребни растителни съединения. Благодарение на високото си наличие на калий, бананите могат да оказват помощ за намаление на кръвното налягане и възстановяване на здравето на сърцето.

Неузрелите зелени банани са с по-високо наличие на нишесте. То се трансформира в естествени захари, до момента в който бананите узряват и пожълтяват в процеса. Ще получавате повече нишесте и по-малко захар, в случай че ядете бананите си, когато са по-зелени. Неузрелите и по-малко узрелите банани също съдържат умерени количества нишесте и пектин, като и двете поддържат здравето на храносмилателната система и обезпечават гориво за потребните бактерии в червата ви. 

Цвекло 

Цвеклото е кореноплоден зарзават. Въпреки че като цяло не се смята за артикул в високо наличие на въглехидрати, то имат доста за зарзават без скорбяла. Суровото и вареното цвекло съдържат към 10 грама въглехидрати на 100 грама, които идват основно от захар и фибри. Цвеклото съдържа витамини и минерали, дружно с мощни антиоксиданти и растителни съединения. То също е с високо наличие на неорганични нитрати, които се трансформират в азотен оксид в тялото ви.

Азотният оксид намалява кръвното налягане и може да понижи риска от избрани болести. Сокът от цвекло също е с доста високо наличие на скъпи нутриенти и от време на време спортистите го употребяват, с цел да подобрят физическото си показване. Това е по този начин, тъй като азотният оксид отпуска кръвоносните ви съдове, позволявайки на кислорода да тече по-ефективно по време на подготовка. 

Киноа 

Тази съвременна в последно време храна механически не е зърно - това е семе. Киноата съдържа естествени въглехидрати дружно със приемливо количество фибри и потребни за вас антиоксиданти. Тя е един от няколкото цялостни източника на протеини на растителна основа, дружно със соята, семена от чиа, конопени семена и елда. Опитайте това зърно в композиция с нахут и със сос от печен червен пипер. 

Овесени ядки 

Започването на деня с купа вкусна овесена каша може да ви помогне да получите вашата здравословна квота от въглехидрати. Овесените ядки естествено съдържат въглехидрати, както и разтворими и неразтворими фибри, които служат за поддържането на редица фактори за нашето здраве. От фибрите, открити в овеса, бета-глюканът също е значим. Той има потвърдени понижаващи холестерола и антидиабетни резултати, съгласно обява от от 2021 г, оповестена в списание Foods. От овесени ядки с ябълка и канела до овесени мъфини с ревен, методите да включите овесените ядки в диетата си са многочислени. 

Ягоди 

Естествено сладки и с ниско наличие на калории, ягодите са приказен плод, който ще ви помогне да задоволите желанието си за сладко. Но в случай че желаете сладко, само че и здравословно лакомство, пробвайте да си извършите ягоди, покрити с мрачен шоколад или ягоди с крем от маскарпоне и малко мед.

Леща

Лещата е източник на въглехидрати, който също по този начин е цялостен с други значими хранителни субстанции като протеини и фибри. Тези дребни бобови растения са натурален източник на желязо, магнезий, витамин B6 и доста други значими хранителни субстанции. 

Пуканки 

Ако обожавате да хрупате нещо пред тв приемника, не се тормозете, а заменете чипса с пуканки. В изследване, което съпоставя краткотрайното насищане от тези две известни снака, откриватели на храните са открили, че съгласно споделените усещания, множеството участници усещат по-малко апетит и по-голямо задоволство след ястие на пуканки. Ако сте по-сити, евентуално ще ядете по-малко и затова - ще приемате по-малко калории.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР