В разгара на предстоящата глобална финансова криза и нарастващия държавен

...
В разгара на предстоящата глобална финансова криза и нарастващия държавен
Коментари Харесай

Над $270 милиарда бяха добавени към дълга на САЩ за ден – половината от капитализацията на Биткойн

В разгара на идната световна финансова рецесия и възходящия държавен дълг на Съединени американски щати Министерството на финансите на Съединени американски щати неотдавна усили дълга на страната със сума, надхвърляща половината от цялата пазарна капитализация на Биткойн за един ден.

По-точно, за един ден държавният дълг на Съединени американски щати набъбна с $275 милиарда, достигайки невижданата сума от $33.442 трилиона.

За разлика от това, общата пазарна капитализация на Биткойн, все още на правене на този отчет, е малко над $536 милиарда, съгласно сведенията, споделени от Самсън Моу, основен изпълнителен шеф на Pixematic и JAN3, в обява от 4 октомври.

Моу, който е и стратегът зад плана за Биткойн облигации на Ел Салвадор, уточни, че колосалната сума на американския дълг е почти еквивалентна на към 10 милиона BTC. Той акцентира още, че все пак към момента има лица, които не са сигурни дали $27,000 съставляват удобна цена за придобиване, намеквайки за цената на водещия децентрализиран финансов (DeFi) актив по това време.

Що се отнася до разбора на цената на Биткойн, все още на правене на обява тя се колебае при равнището от $28,000, като записва растеж от 5% за последната седмица.

Въпреки че настоящата оценка на Биткойн е доста по-висока спрямо ранните му дни, тя остава видимо по-ниска от историческия му най-много (ATH) от $69,000 през ноември 2021 година Това накара доста крипто търговци и вложители да считат, че това може да е подобаващ миг за придобиване.

Сред тях е Робърт Кийосаки, известният създател на бестселъра за персонални финанси “ “, който неотдавна изрази убеждението си, че понастоящем Биткойн към момента съставлява относително налична инвестиция.

Въпреки това той планува сюжет, при който други ще признаят изгодите от него и ще се втурнат да го купуват, което неизбежно ще увеличи цената му.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР