В разгара на пандемията от , пренебрегваният витамин D доби

...
В разгара на пандемията от , пренебрегваният витамин D доби
Коментари Харесай

Храни, богати на витамин D

В разгара на пандемията от, подценяваният витамин D доби изключителна известност. Факт е, че той е извънредно значим за имунната система. Но преди да се запътите към аптеката, запознайте се с храните, богати на витамин D. В тях той се съдържа в естествена форма, която се усвоява оптимално от организма.
Не единствено престоят на слънце ни подсигурява запълване на дефицитите от витамин D. Хранителните източници, посредством които можем да си го набавим, са рибено масло, херинга, сьомга, сардини и риба звук. Редовната консумация на яйчен жълтък, мляко под всякаква форма (от извара до кефир) и черен дроб също подсигуряват набиране на витамин D.
Сьомга
Тя е водач в класацията на храни, богати на витамин D. Стандартната порция сьомга ни обезпечава сред 361 и 685 IU (мерни единици) от скъпия витамин. Препоръчваната дневна доза е към 600 единици.
Ако рибата е прясна, количеството на витамин D в нея е по-високо Имайте поради това при идната покупка на смьомга.
Скумрия
Скумрията, сходно на сьомгата, се смята за мазна риба и една от храните, богати на витамин D. Порция от нея обезпечава към 360 единици от скъпия витаминен детайл. При подготвяне на скумрията прибавете към нея подправки като кориандър, кимион и копър, които са с позитивен резултат върху активността на имунната система.
Риба звук
За риба звук не можем да кажем, че е измежду топ храните, богати на витамин D. Порция от нея ни обезпечава 236 единици от него. Не прекалявайте с нейната консумация. Риба звук има способността да гълтам живака от морската вода. За да избегнете отрицателни резултати, консумирайте този тип риба не повече от един път седмично.
Яйца
Яйцата не съдържат витамин D във високи дози - едвам 30 IU. Те са различен източник скъпия детайл за хора, които не употребяват риба. В композиция със здравословни мазнини, протеини и минерали, витамин D в яйцата е значим за естественото действие на имунната система.

 Липса на витамин Д - по какъв начин се получава Липса на витамин Д - по какъв начин се получава
Липсата на витамин Д (витамин D) закупи изключителна новост през последните месеци, когато интензивно се разясняват изгодите му в борб...
Сардина
Сред храните, богати на витамин D, е сардината. Порция от нея ни обезпечава 272 IU от витамина. Добре се съчетава с домати, свеж босилек и лимонен сок, посредством които си набираме в допълнение скъпи хранителни субстанции.
Хайвер
Изненадващ е фактът, че хайверът съдържа и витамин D, въпреки и в не изключително впечатляващо количество - едвам 22 IU. Но въпреки всичко вкусовите качества на този деликатес не са за занемаряване.
Гъби
 Витамин D - за какво е толкоз значим Витамин D - за какво е толкоз значим
Витамин D един от най-важните биологично дейни субстанции, нужни за естествената работа на всички органи и системи на организма. При...
Гъбите са единствената растителна храна, от която можете да получите порция витамин D, въпреки и минимална - 5 IU. Диетолозите предлагат да се употребяват с други храни, богати на витамин D.
Стриди
Не всеки може да си разреши потреблението на стриди, само че е невероятно да ги премахнем от листата на храни, богати на витамин D. Този деликатес съдържа минимално количество калории за сметка на огромно количество хранителни субстанции, измежду които са 320 IU витамин D.
Скариди
В допълнение към наличието на витамин D (152 IU), скаридите оферират и огромни количества омега-3 мастни киселини, които са извънредно потребни за нашето тяло. Комбинират се добре с съвсем всяко ядене - паста, салата или предястие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР