В разгара на отпускарския месец август падат ли цените на

...
В разгара на отпускарския месец август падат ли цените на
Коментари Харесай

По-евтино море - почиваме седмица за цената на четири нощувки

В разгара на отпускарския месец август падат ли цените на почивките по българското Черноморие? През последните седмици в курорта " Слънчев бряг " има същинско стълпотворение на туристи.

24 градуса ще бъде междинната температура на водата по Черноморието ни, изясни климатологът

„ Това е най-големият курорт освен в България, само че и на цялото Черноморие. Той е неповторим, изключено е да забележим такова нещо в Северна Гърция, която доста ни я хвалят. Тук има 550 000 кревати, до предходната седмица бяха заети съвсем на 70%. Вече са по-малко, защото от през днешния ден към този момент изпадаме в по този начин наречената августовска дупка. Нашите прогнози са, че туристи ще има до първата седмица на октомври “, разяснява пред bTV шефът на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов, който също почива в курорта.

Кадри от морето демонстрират, че пясъкът съвсем не се вижда от голямото скупчване на хора

„ От идващия уикенд ще се следи едно намаляване на цените за нощувки на морето от 20 до 30%. Ако до момента човек е можел да почива четири дни за дадена цена, в този момент ще може да почива седем дни за същата цена “, уточни Владимир Маринов от Регионалната туристическа камара в Бургас.

Той уточни, че за семейство с две деца едноседмична отмора на Южното Черноморие в този момент би излязла към 700 лв. в фамилен хотел единствено за нощувките, а с ол инклузив цената ще стигне до 2500 лв..

Мъжът споделя, че постоянно е обичал да се храни в хубави заведения, само че „ такова нещо “ не е виждал

В " Слънчев бряг " скара с бира коства 11 лв., толкоз ще коства и през септември, съобщи Румен Драганов.

„ Очакваме почиващите да стигнат 5,1 млн. единствено за това лято. Разговарям с хора, които към този момент са за трети път на морето, което значи, че през септември те могат да дойдат още един път или два пъти - вършат къси интензивни почивки “, разяснява още той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР