В разгара на лятото трафикът по пловдивските булеварди намалява по

...
В разгара на лятото трафикът по пловдивските булеварди намалява по
Коментари Харесай

25 на час рискуват живота си до автогара Юг

В разгара на лятото трафикът по пловдивските булеварди понижава по натурален метод. Това обаче прави пешеходците по-разсеяни и основава големи опасности от тежки произшествия. Стотици пловдивчани нападат неразумно зебрите с риск за живота си, видя репортерът на " Марица ".

Инфарктните обстановки следват през минута на всяко кръстовище.

Пред централния вход на автогара „ Юг " на бул. " Христо Ботев " пресичането е като съветска рулетка. На стотина метра в посока гарата има подложен пешеходен светофар и зебра. Хората обаче всеобщо минават натоварената пътна права около мантинелата под Бетонния мост, където придвижването по принцип е неприятно проведено и водачите също подхващат рискови маневри с изпреварване и промяна на лентите. Докато оглеждаме обстановката, чуваме тон на спирачки. Идва от такси, което заковава на място, с цел да даде път на двама извършители, пресичащи пред бронята на колата. " Типична българщина - хората ги мързи да вървят в жегата и избират да рискуват живота си, вместо да се съобразят с разпоредбите ", разяснява млада дама, която чака рейса на спирката пред автогарата. За 1 час преброихме 25 извършители.

Подобно е ситуацията на кръстовището пред Централна гара, където пешаците безочливо минават през пътното платно на бул. „ Христо Ботев ", на което няма зебра. Служители на КАТ неведнъж проведоха акции с акцент “пешеходци " навръх това място, само че напъните им не са дали резултат, защото през вчерашния ден екип на „ Марица " завари трима извършители единствено в границите на 15 минути. Те взеха решение да употребяват аления сигнал на светофара за коли, с цел да преминат, само че не съобразиха, че за идващите от бул. „ Васил Априлов " коли свети зелено.

„ Трябва да стане някакъв драматичен случай, с цел да се научат тези тарикати. Аз съм на 70 години, не мога да ходя, само че постоянно употребявам подлеза. Той за това е изработен - с цел да минават от там хората. Често съм в региона и всекидневно виждам откачени човеци, които пресичат погрешно и рано или късно ще станат жертва на някой джигит ", съобщи пред кореспондент на „ Марица “ дядо Георги, който от 50 години живее в квартала.

Дори и да има построена пешеходна пътека и светофар, доста от минувачите не се преценяват със сигнализацията и търсят метод да преминат бързо. Това сподели инспекцията ни на светофара пред гимназия „ Свети Климент Охридски " на бул. „ Васил Априлов ". В рамките на 30 минути 10 души минаха в нарушаване.

Давай да минаваме, подкани приятелката си дама на междинна възраст и двете поеха през булеварда. Спряха се на средата на булеварда, защото видяха, че в другото платно идват коли. Докато чакаха, се оказаха затиснати от коли, които прекосяваха и в двете направления.

Цяло знамение е, че денят мина без тежки произшествия, само че хаосът по булевардите е мотив за следващата акция " Пешеходец ". И този път с по-солени санкции, тъй като българинът очевидно се вразумява единствено като му бръкнеш надълбоко в джоба.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР